Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mag nélküli eperlekvár

Mag nélküli eperlekvár
Mag nélküli eperlekvár
140 perc / előkészület: 40 perc főzés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A felforrt, megmaradt eper felhasználható dzsemnek vagy turmixhoz.

hozzávalók / 4 adag

  • 3 kg eper
  • 50 dkg befőzőcukor 3:1-ben
  • 1/2 kg kristálycukor
  • 1 cs dzsemfix
  • 3 dl víz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Epret megmossuk, feltesszük főzni.
  2. Kicsit a kezünkkel összemaszogatjuk, s ráöntjük a vizet. Ezt forrásig főzzük.
  3. Majd egy ruhán keresztül lecsöpögtetjük a levét, visszatesszük a tűzre főzni teljes forrásig.
  4. Beletesszük a befőzőcukrot és 40 dkg kristálycukrot.
  5. A maradék 10 dkg cukrot összekeverjük a dzsemfix porral, fél óráig főzzük.
  6. Tisztára mosott üvegekbe merítjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 949
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1091 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
receptverseny: Dr. Oetker eper receptverseny
nehézség: könnyű
kategória: lekvárok-dzsemek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert

egyéb elnevezések

eperdzsem, házi eperlekvár

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!