Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Máglyarakás 4. - extra

Máglyarakás 4. - extra
Máglyarakás 4. - extra
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom óta imádom ezt az egyszerű finomságot, és ha már elkészítem, kinyitom a fantáziám ajtaját, és megpróbálok minden (ehetőt) belerakni. :-)

hozzávalók / 8 adag

Az alma előkészítéséhez

A kiflik előkészítéséhez

A tepsi előkészítéséhez

A máglyarakás töltelékéhez

A tojásfehérje kalaphoz

ajánlat

Mindenkinek, aki szereti a hasát. Mivel édesítőt előszeretettel használok, fogyaszthatnák cukorbetegek is, de a tetején lévő tojáshabot még nem csináltam cukor nélkül, és nem tudom lehet-e diétásan, ezért nem merem nekik és a diétázóknak ajánlani. Azért meg lehet próbálni! :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat megpucoljuk, és vékony lapokra felszeleteljük. Belerakjuk egy lábosba a margarint, az almát egy kis reszelt citromhéjat, fahéjat, édesítőt, és megpároljuk kb. 15 perc alatt.
  2. Amíg párolódik, felkarikázzuk a kifliket. Felmelegítjük a tejet, majd egy kevés narancshéjjal és vanília aromával átmixeljük. Kikeverjük a tojássárgáját cukorral, és hozzáöntjük a narancshéjas tejet, amit ráöntünk a kiflikre.
  3. Fogunk egy tepsit, kivajazzuk és beszórjuk zsemlemorzsával. Belefektetjük az áztatott kiflik felével, megkenjük egy kis baracklekvárral és megszórjuk durvára darált diós mazsolával (a diót egyben szoktam darálni a mazsolával).
  4. Erre ráborítjuk a kifli másik felét, majd betakarjuk a megpárolt almaszeletekkel.
  5. Betesszük a sütőbe 20 percre, kb. 150 fokon elősütjük.
  6. Közben felverjük a tojások fehérjét, amit forró cukorsziruppal is kikavarunk (a Tiramisu receptjénél hasonló módon).
  7. 20 perc után kivesszük a sütőből a tepsit, és az alma tetejére kenünk még egy kis sárgabaracklekvárt, amire rásimítjuk a felvert cukros fehérjét, és visszatoljuk a sütőbe még kb. 10-15 percre. Addig sütjük, amíg a tojáshab el kezd barnulni.
  8. Hűlés után lehet szeletelni és tálalni.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40x5 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 25 034
elküldve: 7
receptkönyvben: 301
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Dolcevita

Mióta szakács: 2010.10.20.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

extra máglyarakás, máglyarakás gazdagon, egy 'rakás máglya'

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Sun, 2011-03-27 15:12

Próbáld ki egyszer úgy, hogy a fehérjébe is keversz egy kis diót és lekvárt! Én úgy szoktam, nagyon finom! :-))

617
alma 1 kg
margarin 5 dkg
citromhéj 1 teáskanál
fahéj 0 ízlés szerint
édesítőszer 1 teáskanál
kifli 10 db
tej 7 dl
narancshéj 1 teáskanál
vaníliaaroma 20 ml
tojássárgája 4 db
cukor 2 ek
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 5 dkg
dió 15 dkg
mazsola 1 marék
sárgabaracklekvár 3 ek
cukor 10 dkg
víz 1 dl
tojásfehérje 4 db