Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Máglyarakás ahogy Csilla készíti

Máglyarakás ahogy Csilla készíti
Máglyarakás ahogy Csilla készíti
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pillanatok alatt elkészülő nyalánkság:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kifliket felkarikázzuk.
  2. A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját a cukorral és az olvasztott vajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejet, és a felszeletelt kiflivel összekeverjük.
  3. 10 percig állni hagyjuk, átforgatjuk. Közben meghámozzuk az almát és felszeleteljük.
  4. Egy közepes tepsit kivajazunk, zsemlemorzsával meghintjük, és a kiflis masszát beleborítjuk és egyenletesen elsimítjuk.
  5. Meghintjük darált dióval, rátesszük a szeletelt almát.
  6. A tojásfehérjét felverjük, beletesszük a lekvárt és az almán egyenletesen elkenjük. Majd lassú tűzön megsütjük.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 743
elküldve: 7
receptkönyvben: 72
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1085 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás-diós rakott kifli, édes kiflirakottas dióval és almával, édes rakott kifli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1009
kifli 8 db
tej 0.5 l
tojás 4 db
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 6 ek
alma 6 db
dió 10 dkg
vaj 8 dkg
eperlekvár 3 ek
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek