Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Máglyarakás Becsei Ágnes konyhájából

Máglyarakás Becsei Ágnes konyhájából
Máglyarakás Becsei Ágnes konyhájából
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Edinámtól van szintén! :)

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az 1-2 napos süteményeket  karikákra vágjuk.
  2. A tojássárgákat a cukorral és az olvasztott vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a tejet és a felszeletelt süteményt. Egy ideig benne áztatjuk.
  3. Egy szélesebb tűzálló tálat kivajazunk, és az áztatott süteményt belerakjuk, rétegenként a rumba áztatott mazsolával, dióval meghintve. (Mazsola helyett tehetünk bele befőtt cseresznyét vagy meggyet.)
  4. Az almát vékony szeletekre vágjuk és a tetejét ezzel beborítjuk. Jó meleg sütőben 30 percig sütjük.
  5. Közben a tojásfehérjéből habot verünk, hozzáadjuk a baracklekvárt és a megsült tésztára öntjük.
  6. Elsimítjuk, 10-15 percig gyenge tűznél még addig sütjük, amíg a hab jól felemelkedik.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 33x27x4 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 885
elküldve: 6
receptkönyvben: 216
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

diós-almás máglyarakás, máglyarakás kalácsból, almás-diós édes rakottas

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Myrna53
Myrna53 Thu, 2015-03-12 18:33

Kedves Ági!
Nagyon köszönöm, hogy megosztottad ezt a receptet! Elkészítettem és fantasztikusan sikerült!

Oby_Gabi
Oby_Gabi Thu, 2012-08-30 12:46

A recept egyébként Horváth Ilona szakácskönyvében is így szerepel...

491
kalács 40 dkg
tojás 6 db
tej 1 l
cukor 20 dkg
vaj 6 dkg
dió 20 dkg
mazsola 10 dkg
rum 0.5 dl
alma 50 dkg
sárgabaracklekvár 3 ek
vaj 1 ek