Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Máglyarakás diétásan

Máglyarakás diétásan
Máglyarakás diétásan
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az interneten találtam egy egészséges, diétás recepteket tartalmazó oldalon.

hozzávalók / 4 adag

Alap

Almás rész

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat lereszeljük, fűszerekkel, édesítővel, citromlével puhára pároljuk.
  2. A kornspitzet vékonyra felszeleteljük.
  3. A tejet elkeverjük a vízzel, felforraljuk, majd hozzáadjuk az édesítőt, a citromhéjat, a xilitet. Miután kihűlt, a tojássárgáját is hozzákeverjük.
  4. Egy tepsibe lerakjuk a tejbe mártott kornspitz-szeletek felét. Rátesszük a párolt alma felét. Erre rátesszük a maradék kornspitzet, majd a maradék almát.
  5. 180 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
  6. A tojásfehérjét a sóval és a citromlével kemény habbá verjük, hozzáadjuk az édesítőt, majd a pudingport is beleforgatjuk.
  7. A sütemény tetejét megkenjük a felmelegített lekvárral, és rásimítjuk a tojásfehérjehabot.
  8. Visszatesszük a sütőbe (az ajtót támasszuk ki egy fakanállal), és alacsony lángon addig sütjük, míg nem kezd el halványan barnulni a hab.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 603
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tóth Bernadett

Mióta szakács: 2013.05.30.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

reform máglyarakás

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

286
kifli 3 db
tej 200 ml
víz 50 ml
édesítőszer 7 db
xilit 6 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
tojássárgája 1 db
alma 600 g
citromlé 10 ml
édesítőszer 4 db
fahéj 0.5 kávéskanál
szegfűszeg 0.5 kávéskanál
diabetikus lekvár 15 g
tojásfehérje 3 db
1 csipet
citromlé 4 csepp
édesítőszer 5 db
tejszínízű pudingpor 10 g