Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Máglyarakás Kata konyhájából

Máglyarakás Kata konyhájából
Máglyarakás Kata konyhájából
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amire figyelni kell:

  • Túl kemény lekvár nem jó hozzá!
  • Ne törjük össze a tojáshabot!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet 2 ek. cukorral és a 2 cs. vaníliás cukorral felforraljuk. Ezalatt a kifliket karikákra vágjuk.
  2. 10 dkg vajat megmelegítünk, és elkeverjük a tojások sárgáival.
  3. Leforrázzuk a a cukros tejjel a kifliket, megforgatjuk őket, úgy hogy az összes tejet felszívja. Ha túl sok, akkor le kell önteni róla a maradék tejet, ha túl kevés egy kis hideg tejjel lehet pótolni, de ez utóbbit nagyobb mértékben ne alkalmazzuk.
  4. A meleg vajat a leforrázott kiflikhez adjuk, majd addig keverjük, míg egyforma halványsárga színt kap.
  5. Kivajazzuk a tepsit vagy egy nagy jénai tálat, beletöltjük a kifliket, majd 10-15 percig sütöm.
  6. Addig elkészítjük a második réteget: lereszeljük az almákat, hozzáadjuk a maradék cukrot, a fahéjat és 3 ek. lekvárt. Alaposan elkeverjük. A darált diót hozzáadjuk, majd a forró kiflik tetejére kenjük.
  7. Még 10 percig sütjük, s ha a második réteg teteje kissé szikkadtabb (vigyázat! ha túl leves még, akkor tovább kell sütni), akkor a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a maradék lekvárral óvatosan összekeverjük. Ügyeljünk arra, hogy a habot ne nagyon törjük szét, mert el fog folyni a teteje!
  8. Tovább sütjük, míg a tojáshab a tetején szép barnás színt nem kap. (kb. 10 perc)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 148
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kónya Katalin

Mióta szakács: 2012.03.06.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

máglyarakás, kiflifelfújt, tojáshabos lekváros süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tóth Julianna
Tóth Julianna Tue, 2012-03-20 13:14

Hali Kati! Az 5. pontban 10-15 percig sütöd, pihenteted (bár minek) vagy éppen mire gondolsz? Én a sütésre! Köszike! Jucus.

1373
tej 1 l
kifli 10 db
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 4 ek
vaj 15 dkg
tojás 2 db
alma 3 nagy db
fahéj 1 tk
lekvár/ dzsem 6 ek
dió 20 dkg
vaj 1 ek