Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Máglyarakás Kattika konyhájából

Máglyarakás Kattika konyhájából
Máglyarakás Kattika konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a finom édességet is édesanya szokta készíteni, az egyik kedvencem :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 6 szelet kalácsot egy vajjal kikent tűzálló tál aljába helyezünk.
  2. A tejbe belekeverünk 3 tojássárgáját, 5 dkg cukrot, kevés reszelt citromhéjat.
  3. A tej felét ráöntjuk a tál aljában levő kalácsra.
  4. Az almákat meghámozzuk és szeletekre vágjuk, majd a tejes kalácsra halmozzuk.
  5. Rátesszük a maradék 6 szelet kalácsot is, majd erre ráöntjük a maradék tejet, megkenjük 3 ek baracklekvárral.
  6. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék cukrot, ezzel is tovább verjük.
  7. Mikor kemény hab lett belőle, hozzákeverünk 3 ek baracklekvárt.
  8. A habot rákenjük a kalácsokra és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt elkészítjük. 


 

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 325
elküldve: 2
receptkönyvben: 27
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás rakott kalács, édes kalács almával lerakva, máglyarakás

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

468
kalács 20 dkg
alma 4 db
tej 0.5 l
tojás 3 db
cukor 20 dkg
sárgabaracklekvár 6 ek
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 1 ek