Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Máglyarakás Márti konyhájából

Máglyarakás Márti konyhájából
Máglyarakás Márti konyhájából
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vásároltam a napokban kipróbálás céljából egy db csomagolt kalácsot, és mint kisült, nem diós, hanem mogyorós volt. Sajnos nem az volt, amit vártunk tőle, így pár napon keresztül csak szomorkodott magában. Ma elhatároztam, hogy feldolgozom máglyarakásnak, és ebben a formájában igen finom édesség kerekedett belőle. Lévén önmagában is édes, benne van a dió vagy a mogyoró, alkalmas nagyon alapanyagnak.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A kalács tölteléke szerintem elég édes, úgyhogy a cukorral csínján bánjunk. Tálaljuk langyosan, bár hidegen is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kalácsot felszeleteljük, majd hosszában kettévágjuk. Egy keverőtálba szórjuk. A mazsolát és a rumot is hozzáadjuk. A tejet felmelegítjük a vaníliás cukorral, és ráöntjük a kalácsra. Amikor a tej kicsit kihűlt, a tojások sárgáját hozzákeverjük a masszához.
  2. Az almákat hámozzuk, kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk, majd ráfacsarunk egy fél citrom levét. Egy ek vajon 2 ek barna cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk az almaszeleteket, és megsütjük őket. Ízlés szerint adunk hozzá fahéjat.
  3. Egy sütőtálat vagy tepsit jól kivajazunk, megszórjuk prézlivel. A massza felét belesimítjuk, erre az almát, majd ennek a tetejére a massza másik felét.
  4. Előmelegített sütőben majdnem készre sütjük. Közben a tojásfehérjét egy kis sóval és 1 ek cukorral nagyon kemény habbá verjük. Rákenjük a süti tetejére, és addig sütjük, amíg szép aranysárga nem lesz.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 18 288
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

máglyarakás kalácsból, máglyarakás bolti diós kalácsból, almás habos süti kalácsból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

549
kalács 30 dkg
tej 5 dl
vaníliás cukor 2 csomag
mazsola 0.5 marék
tojás 2 db
rum 3 teáskanál
barna cukor 2 csapott ek
fahéj 1 kávéskanál
citromlé 0.5 citromból nyert
alma 4 nagy db
1 csipet