Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Máglyarakás Melóca konyhájából

Máglyarakás Melóca konyhájából
Máglyarakás Melóca konyhájából
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van itthon pár szakácskönyvem, de végre vettem egy Horváth Ilona könyvet is, abból készítettem ezt a finom kis őszi csemegét! Eredetileg baracklekvár kellene bele, de feketeribizlis volt megbontva így ezt tettem bele, szerintem így is finom lett! :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgáját a cukorral és az olvasztott vajjal elkeverjük, felengedjük tejjel, és ráöntjük a felszeletelt (1-2 napos) kalácsra. A mazsolákat rumba áztatjuk.
  2. Amíg ázik a kalács, addig meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk az almákat.
  3. Egy tűzálló edényt kivajazunk, belefektetjük az áztatott kalácsot, erre jön a rumos mazsola, a dió és a szeletelt alma. Előmelegített sütőben (200°C) fél óráig sütjük.
  4. Amíg sül a sütemény, addig a tojásfehérjékből kemény habot verünk, hozzá keverjük a 3 kanál lekvárt, majd a megsült sütemény tetejére öntjük.
  5. Együtt még 15 percig sütjük (ekkor már csak 150°C-on), amíg szépen fel nem jön a hab és meg nem pirul. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 7 930
elküldve: 2
receptkönyvben: 57
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Melóca

Mióta szakács: 2016.08.02.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

habos almás kalácsfelfújt

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

550
kalács 20 dkg
tojás 3 db
tej 5 dl
cukor 10 dkg
vaj 3 dkg
mazsola 10 dkg
rum 50 ml
alma 50 dkg
feketeribizli lekvár 3 ek
dió 10 dkg