Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Máglyarakás muffin

Máglyarakás muffin
Máglyarakás muffin
52 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 27 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mint azt már a málnás-marcipános minimuffin receptnél írtam, ha ilyen édességet készítek, akkor keresem a különlegesebb típusokat. Ennél -a Stahl Judittól származó- receptnél is kicsit rendhagyó módon, a muffintepsiben csak a kalácsos alapok sülnek a praktikusan egyszemélyes máglyarakásokhoz.

hozzávalók / 4 adag

A kalácsos alaphoz

A párolt almához

A barackos habhoz

ajánlat

Megjegyzés:
Ha legközelebb készítem, kicsit kevesebb szikkadt kalácsot fogok használni az alapokhoz, mert ez a 35 dkg túlságosan kitöltötte a muffintepsi horpadásait.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra és ha nem szilikonos muffintepsivel dolgozunk, akkor a horpadásokat kivajazzuk és beszórjuk zsemlemorzsával.
  2. A kalácsot 1*1 cm-es kockákra vágjuk, aztán a tojásokat, a tejet, a tejszínt, a cukrot és a vaníliarúd kikapargatott belsejét kézi habverővel összedolgozzuk, és hozzákeverjük a kalácskockákhoz.
  3. A kalácsokat jó 5 percig áztatjuk, aztán kb. 3 cm vastagon szétosztjuk őket a muffintepsiben, és egy kiskanál hátával lesimítjuk, hogy egyenletes rétegben legyenek. 20 perc alatt megsütjük őket.
  4. Közben elkészítjük a párolt almát: az almát vékonyan felszeleteljük, majd mérsékelt tűzön pár perc alatt lefedve megpároljuk a vajon a cukorral, a fahéjjal és a citrom levével. Ha kész, villával pépesre törjük.
  5. Miután a kalácsos alapok langyosra hűltek, kiszedjük őket és áttesszük egymás mellé egy sütőpapírral borított 30*40 cm-es sütőlemezre.
  6. Mindegyikre rákenünk 1-1 kávéskanál baracklekvárt, és arányosan rápakolunk a párolt almából is.
  7. A habhoz a tojásfehérjéket lágyan felverjük, apránként hozzászórjuk a sima cukrot, és addig verjük tovább, amíg kemény habunk nem lesz. Fakanállal beleforgatjuk a baracklekvárt.
  8. A barackos habot habzsákból rányomkodjuk a lekváros-almás kalácsos alapokra. (A habzsákra semmilyen végződés nem kell.)
  9. A habpamacsokat megszórjuk barna cukorral, és a máglyrakás muffinokat 6-7 perc alatt készre sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 38 673
elküldve: 6
receptkönyvben: 549
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

labagida
labagida Sun, 2016-04-03 17:47

Kedves Mignon,
ez egy nagyon jó kis recept, köszönöm, hogy felraktad. Néhány éve már elkészítettem Stahl Judit könyvéből, de azóta megfeledkeztem róla, most, hogy kalácsmentő ötletet kerestem, jött velem újra szembe. :)
A hagyományos máglyarakásért nem igazán vagyok oda, de ezt nagyon szeretem (igaz, egy kicsit kevesebb cukorral).

Tunderanyo
Tunderanyo Sun, 2013-04-21 14:51

Kedves Mignon!
Természetesen meg fogom ezt is sütni,mint a többi tőled mentett recepteket.
Köszi,nagyon jó az ötlet,tetszik.
Továbbra is várom a többit is.
Legyen szép napod.
Tündi

abbs
lique / abbs Sat, 2011-04-09 22:13

hogy lehet, hogy ezalatt a majdhogynem két év alatt, mióta fenn van az oldalon a recept, senki sem írt arról hozzászólást, hogy milyen lett? :o
Mignon, a recepted fantasztikus. vannak ugyan kisebb szépséghibák benne: például szerintem nagyon édes, pedig nem is raktam bele annyi cukrot, mint amit a recept írt (de persze ez ízlés kérdése), aztán tényleg túl sok a kalács, én csak 30 dekából csináltam és úgy gondolom, még mindig lehetne csökkenteni a mennyiséget.
de mindezektől eltekintve a sütemény isteni finom és örülök, hogy rátaláltam a receptre. köszönöm szépen.

1169
kalács 35 dkg
tojás 3 db
tej 3 dl
habtejszín 2 dl
cukor 20 dkg
vanília 1 db
sárgabaracklekvár 12 dkg
alma 30 dkg
vaj 5 dkg
cukor 5 dkg
fahéj 1 kk
citromlé 1 fél citromból nyert
tojásfehérje 2 db
cukor 5 dkg
sárgabaracklekvár 10 dkg
barna cukor 3 ek