Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Máglyarakás szapbea konyhájából

Máglyarakás szapbea konyhájából
Máglyarakás szapbea konyhájából
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a Bourbonos vaníliás cukrot, nem csak ebben a sütiben, mert nagyon jó ízt ad az édességeknek, próbáljátok ki :)

Csináljunk kis "hullámokat" a hab tetejére még sütés előtt, a fakanál segítségével és még szebb lesz a sütink színe :)

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojások sárgáját a fehérjéktől, és jól kikeverjük a vaníliás cukorral. 
  2. Ezután a cukros sárgáját hozzáöntjük a tejhez, és alaposan elkeverjük benne, míg a cukor fel nem olvad. 
  3. A kalácsot szeleteljük, majd a cukros tejbe áztatjuk pár percre.
  4. Közepes tepsinket kikenjük vastagon vajjal, vagy margarinnal, majd megszórjuk zsemlemorzsával, hogy ne égjen le a süteményünk.
  5. Vékony szeletekre vágjuk a megpucolt almáinkat.
  6. Most következhet a rétegezés, a tepsi aljába egy sor beáztatott kalácsot teszünk, majd rászórunk vékony fahéjréteget. Ezután jöhetnek az almaszeletek, majd egy kis kristálycukor és darált dió, vagy dejó. Ha magas a tepsink, tehetünk rá még egy réteget, de számítsunk olyan 2-3 cm emelkedésre sülés közben. 
  7. Betoljuk a sütőbe és közepes lángon 30-40 percig sütjük.
  8. Eközben habbá verjük a tojásfehérjét. Amikor már majdnem kemény, hozzáadunk egy evőkanál sárgabaracklekvárt, egy kis cukrot ízlés szerint és késszé verjük. 
  9. Megfelelő idő után kivesszük a süteményt és rákenjük a tojáshabot, pár percre visszatoljuk, amíg barna nem lesz a teteje.
  10. Utolsó lépésként a még forró süti habját ajánlatos felszeletelni, mert ha kihűl, már nehezebb lesz. 
  11. Jó étvágyat hozzá :)

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 19 418
elküldve: 12
receptkönyvben: 231
elkészítve: 10/17
Facebookon megjelent: -

szakács

szapbea

Mióta szakács: 2012.02.19.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás diós kalács, sütőben sült réteges kalács almával és dióval, máglyarakás diósan

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Iziyke
Iziyke Wed, 2016-06-29 16:34

szia! életem első máglyarakását a te recepted alapján készítettem el. fantasztikus ! köszönöm szépen. gyerekkoromban ettem ilyen finomat :) viszont én lekvárt tettem a kalácsra is és a habba házi eperlekvárt tettem :)

szapbea
szapbea / szapbea Wed, 2016-06-29 19:35

Szia! Örülök, hogy ízlett! :) Eszembe juttattad, hogy milyen régen készítettem máglyarakást, ezért most meg kell sütnöm :) Véletlenül nekem is van eperlekvárom, köszi a tippet :)

dallam'75
dallam'75 Wed, 2012-09-26 17:46

Szia! Kiflim van, akkor azt felkarikázom ugye? ugy teszem a tepsibe, nem pedig hosszába vágom csak el...Üdv:dallam

szapbea
szapbea / szapbea Wed, 2012-09-26 20:48

Szia! Igen, felkarikázod a kiflit, úgy jobban beszívja és úgy rétegezed az almával, dióval. :) Üdv, Bea

486
alma 3 db
kifli 5 db
tej 0.5 l
tojás 3 db
sárgabaracklekvár 1 ek
dió 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 1 ek
fahéj 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek