Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Máglyarakás száraz kifliből

Máglyarakás száraz kifliből
Máglyarakás száraz kifliből
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégsereg előtt gyors receptre vágytam, és bár úgy tűnt, sokáig tart megcsinálni, nem így lett, és mindenki gyorsan magába tömte.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk ízlés szerint a cukrot, vanília aromát és a vaníliás cukrot.
  2. Amíg melegszik a tej, a tojásokat szétválasztjuk, a kifliket karikákra felvágjuk. 
  3. Az összekevert tojássárgákat folyamatos keverés közben hozzáadjuk a felmelegített tejhez.
  4. Pár percig hagyjuk besűrűsödni, majd a kiflikarikákra öntjük. Hagyjuk állni, amíg jól beszívja a kifli a tejet. Eközben a megpucolt, kimagozott almát vékony szeletkékre vágjuk, a tojásfehérjét pedig egy pici sóval kemény habbá verjük,és belekeverünk kb 3 evőkanál lekvárt.
  5. Egy kivajazott tepsi aljára pici zsemlemorzsát teszünk, majd ráöntjük a tejes kiflit, rápakoljuk a szeletelt almát, megszórjuk fahéjjal, reszelt citromhéjjal.
  6. Így megy be az előmelegített sütőbe kb. 15 percre, amíg az alma szépen megpuhul.
  7. Ha megpuhult az alma, kivesszük a sütőből, és rákenjük a baracklekvárt végül a tojáshabot. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a hab elkezd szépen barnulni.
  8. Közben gőz felett megolvasztjuk a csokit, és ha megsült a máglyarakás, akkor a tetejére csurgatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 090
elküldve: 2
receptkönyvben: 74
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

sendrya

Mióta szakács: 2013.01.29.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás kiflifelfújt, almás máglyarakás csokival bevonva, máglyarakás

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

672
tej 8 dl
kifli 7 db
vaníliaaroma 10 ml
cukor 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
alma 4 nagy db
fahéj 0 ízlés szerint
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 10 db
tortabevonó 10 dkg
sárgabaracklekvár 30 dkg