Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Máglyarakás zora konyhájából

Máglyarakás zora konyhájából
Máglyarakás zora konyhájából
70 perc / előkészület: 25 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nekem a sütésnél, amikor még csak lekvár van a tetején, állandóan kifolyik a lekvár, és lefolyik a sütő aljára, és füstöl. Ezért alufóliát szoktam tenni a sütő aljára vagy sütőpapírt.

hozzávalók / 4 adag

A máglyarakáshoz

A sütőforma előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk és felszeleteljük. A fahéjjal megszórjuk, és 5 dkg margarinon megpároljuk.
  2. A tejet felmelegítjük. A tojások sárgáját a többi margarinnal, a fele porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, és a meleg tejet ráöntjük.
  3. A zsemlét 1 cm vastagon felszeleteljük. A tepsit kikenjük. Én ezután kézzel szoktam dolgozni, mégpedig úgy, hogy 3 szeletenként belemártom a tejbe a zsömléket, megáztatom egy kicsit, majd éppen hogy kinyomkodom belőle a tejet, és a tepsibe teszem. Így teszünk a szeletelt zsömle felével.
  4. Szépen elterítjük a tepsiben, majd erre kerül a megpárolt alma és a zsömle másik fele szintén tejben áztatva.
  5. A baracklekvárt kicsi kivételével rákenjük a zsemlére, majd sütőbe tesszük 170 fokra 30 percre.
  6. Ezalatt a tojásfehérjét felverjük kemény habbá a maradék cukorral és a lekvárral.
  7. A lekvár tetejére kenjük, kicsit megcifrázzuk a habot. A sütőt 15 fokkal mérsékeljük, és még 15 percig sütjük. Majd elzárjuk, és kinyitjuk a sütő ajtaját, és a habot még 10 percig szárítjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x25x6 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 14 016
elküldve: 5
receptkönyvben: 126
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

zora

Mióta szakács: 2011.10.15.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zsemlés máglyarakás, édes rakott zsemlefelfújt, lekváros habos sütemény szikkadt zsemléből

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1359
alma 6 db
fahéj 0 ízlés szerint
margarin 15 dkg
zsemle 8 db
tej 6 dl
tojás 4 db
porcukor 30 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sárgabaracklekvár 25 dkg
margarin 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek