Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Máglyarakás zsemléből

Máglyarakás zsemléből
Máglyarakás zsemléből
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel egész évben könnyen elkészíthető édesség, ezért szeretjük. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liter tejet felforraljuk.
  2. 6 db almát lereszelünk a nagy lyukú reszelőn, és kevés vajon fahéjjal megpároljuk.
  3. A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, amihez 15 dkg porcukrot is adunk.
  4. 4 tojássárgáját 15 dkg porcukorral, 1 cs vaníliás cukorral, 15 dkg margarinnal kikeverjük.
  5. Ezután a forró tejbe rakjuk az egészet.
  6. 8 zsemlét felkarikázunk, és rálocsoljuk az öntetet.
  7. Vajazott tepsibe tesszük a zsemlék felét, erre jön az alma, majd megint a zsemle. 
  8. Egy pohárban elkeverjük a lekvárt egy kis vízzel, és rákenjük a zsemlék tetejére.
  9. Sütőben 30 percig sütjük, ezután a kemény habot rákenjük az egészre, és már csak kinyitott sütőajtó mellett készre szárítjuk az egészet, kb. 10 perc alatt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x23 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 55 983
elküldve: 23
receptkönyvben: 413
elkészítve: 22/30
Facebookon megjelent: -

szakács

gyöngyöske01

Mióta szakács: 2011.06.25.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

máglyarakás zsemléből, habos máglyarakás, almás-lekváros desszert

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bubuka86
bubuka86 Tue, 2016-10-11 15:13

Sok sütit csináltam már, máglyarakást még soha. A párom viszont szereti, sőt kéri, így szétnéztem a neten, ez a recept jónak tűnik kipróbálom.

Noresz
Noresz / Noresz Thu, 2014-09-18 08:37

Szia! Tegnap megcsináltam, és nagyon jól sikerült! Egyből két tepsivel, hogy holnapra is legyen :) Nagyon jó, mert egyszerű, olcsó és finom! Biztos hogy máskor is meg fogom csinálni!!

Búcica
Búcica Tue, 2012-09-25 07:52

Tegnap megcsináltam életem első máglyarakását a recepted alapján. ESZMÉLETLEN finom lett!!!

1294
zsemle 8 db
alma 6 db
tej 1 l
tojás 4 db
porcukor 30 dkg
margarin 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 0 ízlés szerint
sárgabaracklekvár 4 ek
víz 2 ek
vaj 1 ek