Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magmixes ropogó

Magmixes ropogó
Magmixes ropogó
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Abbahagyhatatlan ropogós party-falatok a pörkölt magvak ízvilágát kedvelőinek. Kiváló sör- és/vagy borkorcsolya. Nálunk dupla adag készül minden alkalommal, mert természetfeletti gyorsasággal szétkapkodja a társaság.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Akár a sütést megelőző nap is elkészíthető a tészta, mert kedveli a pihentetést. A különféle olajos magvaknál sem kőbevésett szabály, hogy sótlannak kell lennie, csak akkor csínján bánjunk a tésztához adott só mennyiségével. A magokkal pedig bátran variáljunk, ízlés szerint. Én mindig azt keverek bele, ami éppen itthon akad (lehet kísérletezni mandulával, kesudióval, törökmogyoróval, fenyőmaggal stb.)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A magvakat kimérjük, és sütőben pörköljük, pirítjuk, amennyiben szükséges. (A hozzávalóknál megadott mennyiségek, csak iránymutató jellegűek. A lényeg, hogy a mákot leszámítva, össze-vissza 30 dkg mennyiségű pirított mag szükséges a recepthez.)
  2. Az átszitált sütőporos lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tejfölt, sót, olajat és a bort. Keverőtálban kanállal összedolgozzuk a tésztát. Végül a magvakat is a masszához keverjük.
  3. Lefedve min. 1 órán át a hűtőben pihentetjük.
  4. A pihentetés után lisztezett felületen vékonyra (épphogy a nagyobb magszemek is elbújhassanak) nyújtjuk a tésztát, majd kis tallérokat szaggatunk. (Fel is lehet kockázni, vagy egyéb formákat kiszúrni.)
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a pogikat (lehet szorosabban is, mert nem nagyon növekednek sütés közben), és 200 C fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 44x40 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 739
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tubicám

Mióta szakács: 2015.11.04.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sokmagvas pogácsa, magos pogácsa, magvas pogácsa, magvas ropi

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

824
finomliszt 60 dkg
margarin 25 dkg
napraforgó olaj 1 dl
fehérbor 1.5 dl
tejföl 1 ek
1 ek
sütőpor 1 csomag
földimogyoró 15 dkg
napraforgómag 50 g
tökmag 50 g
szezámmag 25 g
lenmag 25 g
mák 1 ek