Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mágnás diós pite 3.

Mágnás diós pite 3.
Mágnás diós pite 3.
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az első ilyen jellegű sütemény, amit kóstoltam, a nagynénémtől származik, de ő több liszttel készítette, és rácsokat is gyártott a tetejére. Ez egy kicsit egyszerűbb recept, a Príma Konyha újságból származik, és oda Pámerné Vogl Viktória küldte be. Köszönet neki érte, mert nagyon-nagyon jó süti, és nagyon gyorsan elkészíthető. Igazi vendégváró.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A tetejére

ajánlat

Házi sárgabaracklekvárral a legfinomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojássárgáját a porcukorral és a puha (szobahőmérsékletű) vajjal 2-3 perc alatt habosra keverjük.
  2. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk. Reszelt citromhéjjal ízesítjük. Se nem folyós, se nem gyúrható tészta lesz belőle, de így jó.
  3. Margarinnal kikent, belisztezett tepsibe simítjuk (vizes késsel, kézzel vagy kanállal a legkönnyebb).
  4. Egyenletesen megkenjük a lekvárral.
  5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé evőkanalanként a cukrot is hozzáadjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a diót. Egyenletesen a megkent tésztára simítjuk.
  6. Előmelegített sütőben, közepes lánggal 25-30 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 312
elküldve: 1
receptkönyvben: 214
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

BlueVelvet

Mióta szakács: 2010.02.07.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós pite, dióhabos szelet

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

743
tojássárgája 4 db
porcukor 12 dkg
vaj 12 dkg
finomliszt 18 dkg
sütőpor 0.5 tk
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaj 2 dkg
finomliszt 1 púpozott ek
sárgabaracklekvár 20 dkg
tojásfehérje 4 db
porcukor 15 dkg
dió 12 dkg