Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mágnás dióspite 4.

Mágnás dióspite 4.
Mágnás dióspite 4.
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi nagymama sütemény. Nagyon-nagyon finom. Nem is tudom, miért nem sütöm gyakrabban. Egyik nagy erénye, hogy sokáig eltartható (már ha megéri:), ezért vendégváráskor, ünnepekre előre elkészíthető.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A diós réteghez

A tészta kenéséhez

  • 6 ek lekvár/ dzsem (én saját főzésű kajszibaracklekvárt használtam)

A rácsozat kenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétharmad részét sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk, és megkenjük lekvárral.
  2. A tojásfehérjéket habbá verjük, közben adagolva hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd beleforgatjuk a darált diót, és a lekváros tésztalapra kenjük.
  3. A félretett tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval kb. 1, 5 cm széles csíkokat vágunk, és ferdén berácsozzuk vele a diós habot.
  4. A rácsot megkenjük felvert tojással.
  5. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt aranysárgára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
  6. Szeleteljük, kevés porcukorral megszórva kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x34 cm cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 025
elküldve: 10
receptkönyvben: 223
elkészítve: 10/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pite
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diós pite, dióhabos rácsos szelet

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bnika
bnika Thu, 2012-02-02 11:16

Nagyon jól sikerült,de nekem felszeleteléskor össze-vissza tört a tetején a hab.Mi a megoldás?

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Tue, 2012-02-14 21:39

Tapasztalatom szerint, nem szabad a kést rányomni a süteményre, hanem csak az élével - annak élességét használva szeleteljük. Bár a habos süteményeknél, ha kissé kiszárad előfordul a töredezés.

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Mon, 2010-05-03 08:27

Így van Leander, ez egy nagyon finom süti. A zsírtól olyan jó omlós lesz. A legtöbb pite tésztáját is zsírral készítem.Időbe telt mire kikísérleteztem azokat az arányokat, aminek egy olyan pite íz lett az eredménye, mint amilyet gyerekkoromban ettem, dédnagymama, nagymama, keresztanya által sütött pitéket kóstolva. Recept nem volt leírva, csak érzésből készítették:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-05-01 21:59

Anyukám is ugyan így készíti és mindig nagyon finom.Zsírral puhább a tészta,mint vajjal.Ez az egyik legfinomabb diós süti.

818
finomliszt 30 dkg
disznózsír 12 dkg
cukor 8 dkg
sütőpor 1 tk
citromhéj 1 citromból nyert
tojássárgája 2 db
tojássárgája 3 db
tejföl 1 ek
tojásfehérje 2 db
tojásfehérje 3 db
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 14 dkg
dió 15 dkg
lekvár/ dzsem 6 ek
tojás 1 db