Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mágnás Diótorta

Mágnás Diótorta
Mágnás Diótorta
52 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 22 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc süteményem a mágnás dióspite. Gondoltam kipróbálom torta formájában is. Mindenkinek ízlett a családba.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

  • 5 dkg dió (karamellás dióbelek)

ajánlat

Az áztatós zselatin helyett lehet zselatin fix-et is használni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot a tojássárgákkal és a vaníliás cukorral keverjük habosra.
  2. Adjuk hozzá apránként a diót, a sütőporral elkevert lisztet, végül forgassuk bele a tojásfehérjékből vert habot.
  3. A masszát töltsük kivajazott, belisztezett tortaformába, és előmelegített sütőben, 180 fokon 20-22 perc alatt süssük meg.
  4. Borítsuk rácsra, hogy kihűljön.
  5. A krémhez a tejet a tojásokkal, a pudingporral meg a cukorral keverjük simára.
  6. Lassú tűzön, állandóan kevergetve főzzük sűrűre.
  7. A tűzről levéve szórjuk bele a darált diót, ízesítsük rummal.
  8. A kihűlt krémbe csorgassuk bele a beáztatott, majd felolvasztott, zselatint, végül forgassuk bele a habbá vert tejszínt.
  9. A piskótalapot vágjuk négybe, egyenként öntözzük meg diólikőrrel, és kenjük meg a krémmel.
  10. Helyezzük őket egymásra, a maradék krémmel vonjuk be az oldalát és a tetejét.
  11. Díszítésképpen karamellbe mártott fél dióbeleket tehetünk a tetejére.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm tortaforma cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 602
elküldve: 0
receptkönyvben: 75
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Alexandra

Mióta szakács: 2010.10.25.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Rumos-likőrös diótorta, diókrémes-mágnás torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1749
cukor 20 dkg
tojás 6 db
vaníliás cukor 1 csomag
dió 20 dkg
finomliszt 4 evőkanál
sütőpor 1 csomag
likőr 0.5 dl
dió 20 dkg
tej 4 dl
tojás 2 db
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 14 dkg
rum 0.5 dl
habtejszín 4 dl
zselatin 2 dkg
dió 5 dkg