Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mágnás palacsinta

Mágnás palacsinta
Mágnás palacsinta
50 perc / előkészület: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különleges palacsinta, kicsit macerás, de megéri. A férjem nem szereti a diót, ezért én mandulával vagy mogyoróval szoktam csinálni, bár dióval szerintem ízesebb. A képen is mogyorós változat látható.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A töltelékhez és a díszítéshez

ajánlat

Különleges meleg desszert ünnepi alkalomra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk, langyosra hűtjük.
  2. Elkeverünk benne 2 ek cukrot, a tojássárgákat. Apránként hozzáadjuk a lisztet, a tejszínt, a reszelt citrom- és narancshéjat, a rumot.
  3. A maradék cukoral kemény habbá verjük a tojásfehérjét. A habot óvatosan a masszához keverjük.
  4. Palacsintasütőben olajat hevítünk és annyi masszát teszünk bele, amely kb. 1 cm vastagon borítja a serpenyő alját. A palacsintának csak az egyik oldalát süssük meg, a felső oldala habos maradjon. Óvatosan tűzálló tálra csúsztatjuk.
  5. A habos oldalt megszórjuk darált dióval, lekvárt csöpögtetünk rá.
  6. Így megsütjük a többi palacsintát is (6-8 palacsinta lesz ebből a mennyiségből).
  7. Az utolsó palacsintát megfordítva - sült felével felfelé - tesszük a többi tetejére, megkenjük lekvárral.
  8. Előmelegített sütőben összeforrósítjuk (de ne tovább, mert megsül a habos része).
  9. A sütőből kivéve megszórjuk dióval, diógerezdekkel, málnával díszítjük (ez el is maradhat).
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 829
elküldve: 2
receptkönyvben: 116
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
184 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csúsztatott palacsinta, diós rakott palacsinta, gyümölcsös-diós csúsztatott palacsinta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Tue, 2012-11-27 18:07

Egyáltalán nem nehéz. Nem marad nyers, csak krémes állagú lesz. Amúgy sem lehet hatalmas adagot csinálni belőle. Próbáld ki, szeretni fogod!

Zsuzsa

3masmama
3masmama Tue, 2012-11-27 16:58

Nagyon érdekes recept. Nem üli meg a gyomrot, a habosan hagyott/félig sült palacsinta?

859
vaj 5 dkg
cukor 5 dkg
finomliszt 5 dkg
tojás 5 db
habtejszín 3 dl
citromhéj 1 citromból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
rum 0.5 dl
1 csipet
napraforgó olaj 3 ek
málna 5 dkg
sárgabaracklekvár 15 dkg
dió 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag