Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magos fehér kenyér

Magos fehér kenyér
Magos fehér kenyér
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen használtam az öntöttvas lábasomat kenyérsütésre, pedig pontosan erre a célra vásároltam. Most elővettem, és ezt a finom kenyeret sütöttem benne.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A magok kivételével az összes szobahőmérsékletű hozzávalót dagasztógép táljába mérjük, és ruganyos tésztát gyúrunk belőle, melyet letakarva háromnegyed órát kelesztünk.
  2. A duplájára kelt tésztát átgyúrjuk, és cipóformát hajtogatunk belőle. Sütőpapírral bélelt vaslábasba vagy valamilyen vastagfalú lábasba tesszük kelni újabb fél órára.
  3. Ha a kenyér újra duplájára kelt, lespricceljük langyos vízzel, megszórjuk a magokkal, és éles késsel tetszőlegesen néhány metszést ejtünk rajta. Lefedve addig kelesztjük, míg a sütő bemelegszik.
  4. 230 fokon, hőlégkeverésen, lefedve 30 percig sütjük, majd levesszük a fedőt, a hőmérsékletet 190 fokra csökkentjük, és addig sütjük a kenyeret, míg a megfelelő színt elértük. Akkor van kész, ha megkopogtatva kongó hangot ad.
  5. Ekkor kivesszük, rácsra tesszük hűlni, azonnal lespricceljük egy kevés vízzel.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26x26 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 096
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

magos cipő, magokkal szórt vekni

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

319
kenyérliszt BL80 50 dkg
görög joghurt 2 dl
víz 1 dl
burgonyapehely 2 dkg
szőlőmagolaj 2 ek
cukor 1 késhegynyi
1 teáskanál
instant élesztő 7 g
fehér balzsamecet 1 tk
chiamag 1 ek
napraforgómag 2 ek
lenmag 1 ek
tökmag 2 ek