Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magos lapkenyér

Magos lapkenyér
Magos lapkenyér
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vesszük az üzletben jó drágán ezt a kenyeret. Nagyon ritkán visz rá a lélek, hogy költsek rá, pedig nagyon finom, laktató, egészséges. Így hát feltettem a szemüvegemet, és kiolvastam miből is áll ez a finomság. Este munka után nem bírtam magammal, hanem összeállítottam a tésztát, és reggel, munkába menet előtt, már meg is sütöttem, így kollégáimmal már ezt reggeliztük. Sikerült ugyanolyanra készítenem, mint az eredeti.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha maglisztünk van otthon, azt használjuk, ha mag, akkor azt egy száraz serpenyőben kicsit átszárítjuk, megpirítjuk, majd kávédarálóban lisztté őröljük.
  2. A tökmag, napraforgómag és a sajt felének kivételével a többi anyagból tésztát gyúrunk, legalább fél órára (de akár egész éjszakára) hűtőbe tesszük pihenni.
  3. A pihentetett tésztát vékonyra, maximum 2 mm-re nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, megkenjük tojással, megszórjuk a tökmaggal és napraforgó maggal és a reszelt sajt másik felével, kicsit a nyújtófával belenyomjuk a tésztába, majd 12 egyforma szeletre vágjuk pizzavágóval.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 12-15 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 7 768
elküldve: 2
receptkönyvben: 178
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: skandináv
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

magvas focaccia, sajtos kenyérkülönlegesség tökmaggal és szezámmaggal megszórva

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Sat, 2015-10-17 21:52

Kedves Évi!
Gratulálok, fantasztikusan jól néz ki, nyilván olyan finom is.
üdvözlettel: Margó

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2015-10-18 08:38

Kedves Margó!
Örömmel mondhatom, azóta is rendszeresen már többen is sütjük. Bizton állíthatom, érdemes kipróbálni. A következő adagba tettem két evőkanálnyi sült hagymát is, ami a LIdl-ben kapható. Nagyon finom lett. :-)
Üdvözlettel: Éva

155
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 27 dkg
ementáli sajt 6.5 dkg
tökmag 3 dkg
napraforgómag 3 dkg
zabpehelyliszt 1.5 dkg
lenmagliszt 1.5 dkg
szezámmag 1 dkg
1 dkg
olívaolaj 2 ek
tojás 1 db
víz 6 ek
instant élesztő 3 g