Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magos péksütemény

Magos péksütemény
Magos péksütemény
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azt terveztem, hogy ezt a tésztát este összeállítom és reggel frissen sütöm, de végül is még este kisült, így el nem ítélhető módon egy késői vacsora keretében megkóstolgattuk.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kézmeleg vízben elkeverjük a mézet és belemorzsoljuk az élesztőt, habosra felfuttatjuk benne.
  2. Dagasztógép táljába mérjük a hozzávalókat és 8-10 perc alatt ruganyos, fényes tésztát gyúrunk belőle, majd egy órát pihentetjük.
  3. A duplájára kelt tésztát lisztezett munkalapra borítjuk, 2 részre osztjuk. Egy részt kinyújtunk körré, amit 6 cikkre vágunk, ezekből kiflit csavarunk, a másik részt is elosztjuk 6 részre és zsemléket formálunk belőlük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és 20 perc alatt duplájára kelesztjük.
  5. A sütőt előmelegítjük 200 fokra hőlégkeverésen és a péksüteményeket lefújva langyos vízzel, a sütőbe tesszük. 10 perc elteltével 180 fokra csökkentjük a hőmérsékletet és a kívánt szín eléréséig sütjük a süteményeket.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x40 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 929
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: hamburger-buci, kifli, perec, buci, croissant, pita, édes leveles, burek, briós, bagel

egyéb elnevezések

szezámmagos kifli, lenmagos zsemle, öregtésztás péksüti magvakkal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

228
öregtészta 20 dkg
kenyérliszt BL80 35 dkg
víz 2 dl
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 15 dkg
friss élesztő 2 dkg
1 teáskanál
lenmag 2 ek
szezámmag 4 ek
méz 1 teáskanál
szőlőmagolaj 2 ek
joghurt 3 ek