Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magos sajtos rudacskák

Magos sajtos rudacskák
Magos sajtos rudacskák
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem sokban különbözik a recept más sajtos rudaktól, de nekem ez vált be eddig a legjobban, mert az olvasztott margarinnak hála, sokkal könnyebb összeállítani és a végeredmény is puhább, mint az általam eddig használt recepteké. 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Teteje díszíthető lenmaggal, szezámmaggal, köménymaggal. Ha teljesen be akarjuk vonni, akkor célszerű vastagabban kenni tojásfehérjével, hogy a magok jól odaragadjanak sülés közben.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást szétválasztjuk, a sárgája a tésztába, a fehérje a rudak megkenéséhez kell majd.
  2. A margarint megolvasztjuk, és hagyjuk hűlni, amíg összeállítjuk a tésztát.
  3. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a reszelt sajtot és a sót, majd belevegyítjük a tejfölt, az olvasztott margarint és a tojássárgáját. Összegyúrjuk a tésztát, ami viszonylag lágy marad, ilyennek kell lennie. Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük fél órára (nem gond, ha többre).
  4. A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
  5. A tésztát kivesszük a hűtőből, és kb ujjnyi vastagra nyújtjuk. Célszerű inkább fóliát tekerni a nyújtófára, és minél kevesebb lisztet használni, mert akkor a rudacskák sem lesznek lisztes ízűek kész állapotukban. Tetszés szerint vágunk rudakat (én kb 1x 5 cm-t vágtam), és besorakoztatjuk őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
  6. A tetejüket megkenjük a tojásfehérjével, megszórjuk tetszés szerint a magvakkal vagy a sajttal, majd 10-15 percig sütjük őket. A tepsiből kivéve hagyjuk hűlni kicsit, és csak ezt követően szedjük le, hogy ne töredezzenek szét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 7 361
elküldve: 0
receptkönyvben: 163
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

asztika

Mióta szakács: 2011.01.16.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos rúd, magos rúd, sós rúd

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

647
finomliszt 40 dkg
margarin 25 dkg
tojás 1 db
tejföl 200 g
sajt 5 dkg
1 kávéskanál