Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magos szendvics csirkemellszeletekkel

Magos szendvics csirkemellszeletekkel
Magos szendvics csirkemellszeletekkel
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szombati napsütés, és a várva-várt húsz fok körüli hőmérséklet. Ez elegendő ahhoz, hogy a gyerekekkel a hegyek felé vegyük az irányt. A recept lányom útravalója volt a mai túrára, jóformán az érkezésünket követően már el is fogyott. Nálunk a "gyerek teszten" sikeresen átment, így most megosztom Veletek.

hozzávalók / 4 adag

A szendvicshez

A majonézhez

ajánlat

Kiránduláshoz, túrázáshoz tökéletes útitárs, de vacsora helyett is megfelelő, ha nem akarunk egész estét betöltő főzéssel a konyhában ragadni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket tisztítsuk meg, majd sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben hevítsünk egy kevés zsiradékot, majd a csirkemelleket pirítsuk meg nagylángon, aranybarnára. Ha ezzel megvagyunk, tegyük a melleket a serpenyővel együtt sütőbe.
  2. Készítsünk majonézt: a tojássárgát keverjük el a mustárral, adjunk hozzá kevés cukrot, majd lassan, csepegtetve adjuk hozzá állandó keverés mellett az olajat. Ha kész, ízesítsük kevés sóval, illetve zúzott fokhagymával.
  3. Készítsük elő a zöldségeket: megmosást követően a salátalevelek torzsás részét távolítsuk el, az ecetes uborkákat hosszanti irányban szeleteljük fel.
  4. A szelet szalonnákat egy kisebb serpenyőben gyorsan pirítsuk meg.
  5. Az elkészült csirkemelleket tegyük vágódeszkára, majd egy éles késsel rézsutosan szeleteljük fel vékonyan.
  6. A zsemléket vágjuk félbe, majd kenjük meg a majonézzel. Fektessük rá a salátalevelet (ha nagy a levél, darabolhatjuk, majd osszuk el), majd a szeletelt csirke következik. A hús tetejére fektessünk uborkaszeleteket, majd a sült szalonnát, végül zárjuk le a zsemle másik felével.
  7. Tálalhatjuk frissen azonnal, de elcsomagolva is tökéletes, akár órákkal később is.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 401
elküldve: 1
receptkönyvben: 386
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
167 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

szendvicsgyűjtemény 1. kirándulós szendvics, csirkemelles szendvics, magos szendvics csirkehússal

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szacsiga
szacsiga / szacsiga Thu, 2014-04-17 15:01

Tetszik a recept, de szabadna kérni egy kis kiegészítést, hogy a sütőben mit csinál a csirke? :)

A majonéz miatt nem baj, ha csomagolom és szállítom a szendvicset?

salumeria
Kornél / salumeria Sun, 2014-04-20 08:12

Kedves Szacsiga! A sütőben azért sütöd a csirkét, hogy ne maradjon belül sem nyers. Ezzel a módszerrel a csirke szaftosabb marad. A majonézzel kapcsolatban pedig csak annyi, hogy a nagy meleg nem tesz jót neki, ajánlott a hűtőtáska olyankor. Húsz fok körüli időben nincs probléma. Üdv: Kornél

772
zsemle 4 db
csirkemell filé 45 dkg
csemegeuborka 4 db
tokaszalonna 8 dkg
salátalevél 4 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
tojássárgája 1 db
mustár 1 ek
cukor 0.5 teáskanál
napraforgó olaj 1.5 dl
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint