Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magos-zsályás formakenyér

Magos-zsályás formakenyér
Magos-zsályás formakenyér
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legjobban bevált kenyérreceptemet szeretném most megosztani veletek. Ismeritek az olyan kenyeret, aminek ha benyomod a belsejét visszaugrik, kissé nedves, és közben finom, fűszeres illatot áraszt? Ez éppen olyan, csodás illatú és állagú házi kenyér! :)

hozzávalók / 6 adag

Kovász

Kenyértészta

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kovászt előző este elkészítjük. A langyos vízbe belemorzsoljuk a kovászt, és elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, és azzal is összedolgozzuk.
  2. Frissen tartó fóliával letakarjuk, és 8 órát (1 éjszakát) pihenni hagyjuk.
  3. A tésztához összekeverjük a kétféle lisztet, valamint a búzasikért. Ezután hozzáadjuk a fűszereket, a magokat és a sót, összekeverjük.
  4. Következő lépésként a nedves hozzávalókat dolgozzuk a lisztes keverékhez, azaz a tejfölt, a vizet és kovászunkat. Alaposan kidagasztjuk, ezután pedig 1 órát kelesztjük meleg helyen.
  5. Ha megkelt a kenyerünk, újra alaposan átgyúrjuk, és tetszőleges formájúra alakítjuk (én ezúttal a zsemlerózsát választottam), és másodjára is kelesztjük legalább 30 percet.
  6. Ezután lekenjük tojással, és megszórjuk tetszőleges magokkal.
  7. 190 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 643
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

magos kenyér, zsályás kenyér, magos kenyérke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

192
friss élesztő 2 dkg
tönkölybúza liszt 10 dkg
víz 1 dl
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 10 dkg
tönkölybúza liszt 8 dkg
búzacsíra 1 ek
tejföl 2 ek
zsálya 1 teáskanál
víz 0.5 dl
1 ek
tökmag 2 ek