Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magvas fonatok

Magvas fonatok
Magvas fonatok
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó lenne néhány kilót leadni,-bár nem úgy tűnik, mintha kánikulai nyár várna ránk,- de azért jó lenne. Igazából nem kellene kenyeret ennem, de annyit sütök, hogy nem tudom megállni. Inkább a teljes kiőrlésűekre hagyatkozom, mert az csak egészségesebb, ha mértékkel fogyasztja az ember.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meglangyosított tejben elkeverjük a mézet és az élesztőt, megkelesztjük benne.
  2. Közben kenyérsütőgép üstjébe mérjük a hozzávalókat, majd az élesztős tejet is hozzáöntjük, dagasztó-kelesztő programra kapcsolunk.
  3. A megkelt tésztát liszt nélküli munkafelületen előbb 6 részre, majd minden részt három felé osztunk, a kis tésztákból rudakat sodrunk, hármasával fonatokat készítünk belőlük, majd bagett sütőformába tesszük. Tetejét megkenjük tejjel.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15-16 perc alatt megsütjük őket.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x23 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 932
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

magos kenyér, mákos fonat, szezámmagos bagett

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

336
diabetikus liszt 15 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 15 dkg
diabetikus liszt 10 dkg
mák 2 ek
szezámmag 4 ek
1.5 teáskanál
méz 1 ek
friss élesztő 2 dkg
joghurt 2 dl
tej 1 dl
olívaolaj 2 ek