Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magvas kenyér pussycat konyhájából

Magvas kenyér pussycat konyhájából
Magvas kenyér pussycat konyhájából
85 perc / előkészület: 20 perc sütés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Magvas kenyeret még nem sütöttem, mert nem tudtam, hogy milyen sikere lesz, de mondhatom, hogy igazán finom lett. Én még magában is, illetve egy fürt szőlővel ettem.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat, kivéve a zabpelyhet, összekeverjük, és jól kidagasztjuk.
  2. Olajozott tálban meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. Enyhén átgyúrjuk, formázzuk.
  4. Sütőpapíros kerek, fedeles jénaiba tesszük, bevágjuk a tetejét, megspricceljük vízzel, rászórunk egy kis zabpelyhet, meglisztezzük, és hagyjuk megint kelni a duplájára.
  5. Bemelegítjük a sütőt 200 fokra, és a jénai fedelét bevizezzük, rátesszük, és a kenyeret a sütőbe toljuk.
  6. 10 perc után csökkentjük a hőmérsékletet 180-ra, és így sütjük, amíg majdnem kész, most levesszük a tetejét, és készre, szép pirosra sütjük.
  7. Kivesszük, megvizezzük, és letakarva a rácson hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 134
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

sokmagos kenyér, magos cipó, magvas vekni

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-02-22 06:27

Nagyon szép lett Csuki! Örülök, hogy kipróbáltad a magosat! Mi igazán csak azt szeretjük!!! Kellemetes hétvégét! Tormi:)

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2013-02-22 07:46

Nagyon koszi Tormika! Ma megint sutottem egy magosat, de rozsos is. Ez meg jobb lett. Neked is szep hetveget! Csuki:)

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-02-22 11:13

Ne "mááááá"; en is ma sutottem magosat rozsosat; jol sikerult!!! Egy kolbaszos-savanyu kaposztas-tojasos levessel ettuk...nekunk ez szuper vacsora :) T

ancsannemi
ancsannemi Thu, 2013-02-21 16:44

Szia! Nem látok benne élesztőt. Mitől kel meg? Szeretném kipróbálni. Üdv: Ibolya

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2013-02-22 01:59

Szia Ibolya! bocsass meg, de nem tudom, hogy hol jart az agyam, ugy latszik, oregszem. 2 tk. szaritott eleszto kell bele, kijavitottam. Remelem sikerulni fog! Jo sutest! Udv. Veronika

409
víz 300 ml
olívaolaj 40 ml
instant élesztő 4 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
1 tk
finomliszt 35 dkg
teljes kiőrlésű liszt 15 dkg
lenmag 2 ek
szezámmag 2 ek
mák 1 ek
köménymag 1 ek
zabpehely 1 ek