Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magvas kifli Kodaktól

Magvas kifli Kodaktól
Magvas kifli Kodaktól
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megint egy Nők Lapja Konyhából vett ötlet, egy kis napraforgómaggal feldobva. Mivel igen jól sikerült a tészta, gondoltam, megosztom veletek ezt a receptet. A napraforgómag bármilyen más maggal helyettesíthető! 

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Ennyi hozzávalóból 16 db kis kiflink lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos, cukorral elkevert tejbe. Kezdőknek ajánlom, hogy csak 3 dl tejben futtassák fel az élesztőt, hogy később lehessen korrigálni a tészta állagán.
  2. Amíg az élesztő felfut, addig egy nagyobb tálat keresünk, és beleszitáljuk a lisztet, beletesszük a sót, az olvasztott vajat és a napraforgómagot is.
  3. Beleöntjük a tejet a lisztes keverékbe, és kidagasztjuk a tésztát. (Érdemes az élesztőt csak 3 dl tejben felfuttatni, és később hozzáadni a plusz 1 decit, ha szükséges!)
  4. Ha már elválik a tészta az edény falától, letakarjuk konyharuhával, meleg helyre tesszük, és duplájára kelesztjük.
  5. Miután szépen megkelt a tészta, félbevágjuk, majd egy-egy fél cm vastag kört nyújtunk a tésztánkból.
  6. 8-8 cikkelyre vágjuk a köröket, aztán a cikkelyeket a szélesebb oldaluktól kezdve feltekerjük, és kifli formájúra hajtjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, és alufóliával letakarva a sütőben még 20 percig kelesztünk. (Legkisebb fokozaton!)
  8. Kivesszük a sütőből, leszedjük az alufóliát, megkenjük őket 1 ek vízzel elkevert tojássárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt pirosra sütjük őket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 699
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kodak

Mióta szakács: 2013.04.17.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: croissant, édes leveles, zsemle, briós, buci, pita, burek, perec, hamburger-buci, bagel

egyéb elnevezések

magos kifli, kifli, kifli napraforgó maggal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

420
finomliszt 60 dkg
1 ek
cukor 1 ek
friss élesztő 5 dkg
margarin 6 dkg
napraforgómag 5 dkg
tej 4 dl
víz 2 ek
tojássárgája 2 db