Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magvas perecek

Magvas perecek
Magvas perecek
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki sósabban szereti, szórhat a tetejére még egy kevés sót. A recept nem írja, de én tettem hozzá 2 ek-nyi tang zhongot (80 g).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot és 1 tk lisztet, langyos helyen felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, beletöltjük a felfutott élesztőt, a sót a lisztre szórjuk. A tejet fokozatosan adagolva egy kanállal addig kavarjuk, amíg az összes lisztet beledolgozzuk, majd dagasztjuk, közben adagoljuk a langyos vajat. Addig folytatjuk a dagasztást, amíg hólyagos nem lesz.
  3. Ekkor letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
  4. A tésztából 2 cm vastag és 20 cm széles hengereket formálunk, és a fotón látható formákat készítünk. Tepsire rakjuk, és újra kelesztjük (kb. 20 perc), majd lekenjük a tojássárgájával és megszórjuk a magvakkal.
  5. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ha szépen felnőttek, a lángot mérsékeljük kb. 20 perc alatt megsütjük (a sütő aljára tegyünk egy edénybe vizet). Ne szárítsuk ki túlságosan! Frissen, ropogósan fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 862
elküldve: 1
receptkönyvben: 52
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
222 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

magos perecek, sós perecek, szezámos perecek

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

632
finomliszt 50 dkg
élesztő 2.5 dkg
tej 2.5 dl
cukor 1 csipet
vaj 5 dkg
1 kk
tojássárgája 1 db
szezámmag 1 teáskanál
mák 20 g