Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyar fish and chips

Magyar fish and chips
Magyar fish and chips
16 perc / előkészület: 10 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A középkorúak vagy annál idősebbek még bizonyára emlékeznek a balatoni hekkre. Azt ettük minden nap. Ecetes almapaprikával, uborkával, fehér kenyérrel. Mindenki szerette ezt az Atlanti- óceánból származó "balatoni" halat.

Megmutattam a fiamnak, milyen volt a magyar tengernél való nyaralás vezető csemegéje.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hekket tejbe áztatjuk néhány órára, majd sózzuk, kicsit megborsozzuk, és pirospaprikával kevert lisztbe forgatjuk.
  2. 170 C-os forró olajban fedő alatt pirosra sütjük.
  3. A krumplit megpucoljuk, cikkekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, olajjal elkevert mustárba forgatjuk. Fóliával letakart tepsiben 180 C-on fél óráig sütjük, majd a fóliát levéve kicsit megpirítjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 28 487
elküldve: 3
receptkönyvben: 196
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

magyar fish & chips, hal krumplival, hekkfilé burgonyával

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Blanketta
Blanketta / Blanketta Fri, 2013-02-22 14:24

sziasztok, érdeklődnék, hogy ezt lehet fagyasztott halból is vagy csak a friss jó rá? előre is köszi a válaszokat. Illetve tudtok olyan fagyasztott halat ami jó?

balintmonika
balintmonika Tue, 2013-01-15 20:02

Még nem volt szerencsém a Balatonon nyaralni,talán ezért is figyeltem fel ennyire a receptre.Otthonomba loptam így egy kis balatoni nyarat(januárt írunk).Annyit módosítottam a fent leírtakon,hogy a halat hosszúkás szeletkékre vagdaltam,és kukoricalisztet használtam a buzaliszt helyett.Arra jöttem rá,hogy ha nagyon forró olajba teszem a halfalatkákat,a panír nem jön le róla.Talán ez jól jön még valakinek.Köszi a receptet!

csato
csato Wed, 2012-12-12 23:28

Szia Kirsy!
Esküszöm Almádiban nem volt aznap hekk!Olyan volt mint egy övön aluli ütés!:) Na jó rendben annyit módosítok,h bejártam ott egy aránylag nagy területet és ott nem volt.Amúgy meg egyáltalán nem ismerem Almádit és ezt sajnálom,mert csuda szép!A tesóm nem itt él és ott béreltek egy házat csak leugrottam egy napra.És bérelt egy kocsit amivel ami bejárható bejártuk a környéket.Gyönyörű!Nagyon szép helyen laksz!Azért amikor ott felmész a dombra/hegyre?/az pazar látvány! Csak az a kva hekk........:)Üdv Csató

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2012-12-12 12:57

Annyira szerettem, minden nap azt ettem, ha elutaztunk nyaralni. Te helyzeti előnyben vagy.Irígyellek érte (na de én meg megsütöm). Üdv: Évi néni

zsofi03
zsofi03 Tue, 2012-10-23 20:45

Szerintem a hekk még mindig a Balaton vezető büféétele. Legalábbis én szinte mindenhol találkoztam vele még idén nyáron is a tóparton. Szerencsére még nem múlté!

viola01
Hagymafaló / viola01 Tue, 2015-02-03 21:29

Egyetértek. Illetve nem kell középkorúnak vagy idősebbnek lenni ahhoz, hogy elmondhasd: nekünk ez (volt) a Balaton! Meg a méregdrága főtt kukorica. :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2012-10-23 21:12

Sajnos én nem jártam ott nagyon régen, de szerintem a hekket mindenki szereti, aki ott nyaralt. Nem baj ha nem merül feledésbe. Üdv: Évi néni

zseeke60
zseeke60 Wed, 2012-10-10 19:52

Próbáljátok meg, sós tejben fürdetni a halacskát. Még jobb ize lesz. Üdv: Zseeke

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2012-10-10 21:52

Köszönöm. Igazad lehet, mert úgy jobban átjárja a só. Feltétlenül elkészítem úgy is. Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2012-10-10 16:10

Szai Zsuzsi!

Igazad van, kell a hely feelingje is az ízhez. Ott volt a legfinomabb. Rengeteget pusztítottam belőle. Üdv: Évi néni

csato
csato Wed, 2012-10-10 14:39

Szia Évi néni!

Hát Te azt ne tudd meg mennyit pusztítottam el anno a Balcsin ebből.Ezen éltem!:)
Mit tudom én hány év után most egy napra valamiért lementem Almádiba.Már napokkal előtte mondogattam ,hogy a halat ki nem hagyom.És azt képzeld nem el volt!!!!!!!!!!!!!!Egy árva darab nem volt pont egész Almádiban!A guta ütött meg.Úgy duzzogtam mint egy kislány!:)
Persze csináltam én is itthon,de esküszöm egész más mint ott.Vagy csak bebeszélem magamnak?Nem, nem hiszem.Az azt hiszem attól olyan finom,h nagy tömegben sütik.Hát így jártam...............Üdv Csató

kirsy
kirsy Wed, 2012-12-12 11:42

Szia!

Én Almádiban lakom és van ahol van hekk szezonon kívül is. Budatavai strandnál biztosan és finom is. :) Szezonban meg ugyanúgy balatoni csemege mint régen. :)

1078
hal 60 dkg
tej 0.5 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 1 kg
mustár 2 ek
finomliszt 10 dkg
fűszerpaprika 1 ek
napraforgó olaj 2 ek
napraforgó olaj 2 dl