Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyar gulyás angol módra

Magyar gulyás angol módra
Magyar gulyás angol módra
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig örömmel tölt el, ha egy magyar ételkülönlegesség említésre kerül más országok kulináris szaklapjaiban vagy gasztro-oldalain. A BBC GoodFood-on ebben a hónapban megjelent egészséges gulyásleves receptje rögtön felkeltette az érdeklődésemet. Remélem, a szigetország lakói ugyanígy vannak ezzel!
Mindenki maga döntse el, hogy neki bejön-e az újragondolt recept  vagy sem. Nekünk nagyon ízlett a levesnek kevésbé, inkább ragunak nevezhető paradicsomos husi. Mindentől függetlenül a gulyás, mint témaválasztás, nagyszerű ötlet volt részükről, én értékelem a próbálkozást!

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A tálaláshoz

ajánlat

A recept teljesen mellőzi a sót és a borsot, bevallom, én tettem bele! Sőt, a hússal is bőkezűbben bántam, mert imádjuk. Javaslatom tehát, Ti is tegyetek így!

Szólj hozzá!

elkészítés

A leveshez

  1. Egy vastag talpú lábasban hevítsük fel a szőlőmagolajat, dobjuk rá a kockázott vöröshagymát és a zúzott, aprított fokhagymát, majd pirítsuk 5 percig, míg színt kapnak.
  2. Dobjuk rá a kockázott marhahúst, majd vegyük a lángot alacsonyabbra, és folyamatos kevergetés mellett pirítsuk barnára.
  3. Szórjuk rá a paprikát és a köményt, keverjük jól össze, adjuk hozzá a kockázott, hámozott paradicsomot és a húsalaplét. Keverés után takarjuk le az edényt, és alacsony lángon főzzük 30 percig a levest.
  4. Közben pucoljuk meg az édesburgonyát, magozzuk ki a paprikát, és kockázzuk fel őket.
  5. Szórjuk a zöldségeket a leveshez, takarjuk le az edényt, és főzzük további 20 percig, míg megpuhulnak, de nem főnek szét.

A tálaláshoz

  1. Tálalás előtt hagyjuk hűlni kicsit a levest, közben habosítsuk fel a joghurtot, és aprítsuk a petrezselymet.
  2. Szedjük tálakba a levest, öntsük nyakon joghurttal és szórjuk meg petrezselyemmel. Jó étvágyat hozzá!
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 547
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
280 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Édesburgonyás-paradicsomos marharagu

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gregor
Greg / Gregor Sat, 2015-12-05 11:58

Ezt biztosan nem fogom kipróbálni. Sokféle és igazán finom gulyást ettem már. Magam is rendszeresen főzök, de ezt meghagyom az angoloknak. Sem a szőlőmagolaj, sem pedig a joghurt, de még az extra sovány marhahús nem nyerte el a tetszésemet. Én a szegedi bográcsgulyást kedvelem és főzöm is.
Természetesen tiszteletben tartom mások véleményét is.

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2015-12-07 11:25

Kedves György, teljesen megértelek. Ennek a levesnek vajmi köze van a magyar gulyáshoz, viszont én elkészítettem és nagyon finom lett. Nem magyar gulyásként ettük, hanem egy hasonlatos levesként. Egy próbát azért megér, hidd el. A szegedi gulyásleves receptjét pedig nagyon várjuk itt a Nosalty oldalán, töltsd fel, ha legközelebb elkészíted! Üdvözlettel: Gréti

LePere
LePere Thu, 2015-11-12 19:38

Az angol konyha nagyon hires (arrol hogy nem jo).
Sajnos ezt a receptet nem fogom megprobalni ... több ok miatt
>> Nem akarok a feleségemtöl elvàlni
>> Tul dràga a marhahus ahoz hogy kidobjam
>> Mert nehéz a bànyàszok élete
>> Nincs szôlômag olajam és tökmagolajam sincs de még motorolajam.......

Szerintem elfelejtették belôle a mentolt (°_°)

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Fri, 2015-11-13 08:53

Legyen bármilyen véleményed az angol konyháról, az említett gasztrooldal szakírói, akik kitalálták ezt a receptet, azért valamelyest értenek a főzéshez... Ettől függetlenül ennek a receptnek nincs semmilyen köze az eredeti magyar gulyáshoz, erről írok itt a cikkemben is: http://www.nosalty.hu/ajanlo/magyar-gulyas-angol-ujraertelmezett-valtoza...
sőt, kitaláltam pár egyéb kombinációt, ha nem angolok, hanem más nemzetek gondolják újra a mi kis gulyásunkat. Olvasd el, és talán derülsz rajta egyet! Üdv, Gréti

Mayweda
Mayweda Thu, 2015-11-12 15:43

A hozzávalókban tökmagolaj, a leírásban szőlőmagolaj van :) Kérlek szépen javítsd

187
szőlőmagolaj 1 ek
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
marhahús 200 g
őrölt fűszerkömény 1 ek
füstölt pirospaprika 2 ek
konzerv paradicsom 400 g
marha alaplé 600 ml
édesburgonya 1 db
paprika 1 közepes db
joghurt 150 g
petrezselyem 1 csokor