Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyar torta

Magyar torta
Magyar torta
70 perc / előkészület: 35 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy hivatalos ünnepség, állampolgársági eskü ihlette a tortát. Gondoltam jobban tükrözi az embert a saját készítésű süteménye, mint a cukrászkészítmény, amit pénzért veszünk készen. A dilemma az volt, hogy az ország, vagy a város címere kerüljön rá. Hát az én városom immár Veresegyház.

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A tejszínhabhoz

A főtt vajas krémhez

ajánlat

Olyan alkalmakra, amikor szeretnék tudatni, hogy fontos nekünk ez az alkalom. Félédes fehérbort, vagy  fehér félédes pezsgőt ajánlanék hozzá. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 3 tojásfehérjét 9 ek cukorral, 6 ek vízzel, és a sütőporral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 3 tojássárgáját, az ételszínezőt, és végül a 9 ek lisztet (mindhárom színnél ugyanígy). (3 piskótalaphoz)
  2. Sütőben készre sütjük (tűpróba).
  3. A krém elkészítése: a tejszínt (én növényit használtam) kemény habbá verjük, és lassan belekeverjük a 2 lapzselatint, amit előzőleg beáztatunk, majd lassú tűzön felmelegítünk, és visszahűtünk. Azonnal megtöltjük a tortát, különben túl kemény lesz a krém. Aki nem szereti a zselatint, az használhat natúr joghurtot (egy nagy pohár joghurthoz én 6 ek cukrot használok).
  4. A másik lehetőség, ha csak piros és zöld piskótát készítünk, és a fehér sávot maga a tejszínhab adja. A piskóta méretét variálhatjuk saját igényünk szerint: 1 tojáshoz 3 ek cukor, 2 ek víz, 3 ek liszt, és a tojás mennyiségének megfelelő sütőpor.
  5. A torta bevonásához főtt, vajas krémet használunk, amit tetszés szerint színezhetünk, mielőtt bevonjuk a tortát.
  6. A főtt vajas krémhez: a fél l tejből és 8 ek lisztből pépet főzünk, és miután kihűlt, hozzáadjuk a 20 dkg cukorral simára kavart 25 dkg margarint.
  7. A díszítést mindenki saját kedvére alakíthatja.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x25 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 679
elküldve: 1
receptkönyvben: 37
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

wadmacs

Mióta szakács: 2011.04.09.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, újév
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

nemzeti színű torta, ünnepi torta, háromszínű torta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

790
tojás 9 db
cukor 27 ek
víz 18 ek
finomliszt 27 evőkanál
sütőpor 1 csomag
ételfesték 1 kávéskanál
ételfesték 1 kávéskanál
habtejszín 5 dl
joghurt 375 g
cukor 6 ek
tej 0.5 l
margarin 25 dkg
cukor 20 dkg
ételfesték 2 csepp