Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyarica

Magyarica
Magyarica
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet eredetileg egy horvát receptoldalon találtam karácsony után - mikor máskor találjon meg az ember lánya egy karácsonyi süteményt, ha nem ünnepek után. A neve keltette fel a figyelmemet - Mađarica, vagyis magyar nő. A krém mennyiségétől eltekintve, ami az eredeti receptben az itt leírtak duplája volt, jónak tűnt, úgyhogy nekiláttam. A süti elkészítéséhez laktózmentes, és hagyományos tejtermékek egyaránt használhatók. Babrás, de megéri.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta elkészítése: keverjük össze a lisztet az összes száraz hozzávalóval, majd adjuk hozzá a többit. Alapos összedolgozás után egy kissé ragadós tésztát fogunk kapni, ezt csomagoljuk folpackba, és legalább fél órát pihentessük a hűtőszekrényben.
  2. Osszuk fel hat, nagyjából egyenlő részre a tésztánkat, és nyújtsuk ki 3-5 mm vastagra. Mindig lisztes kézzel, lisztezett gyúródeszkán, lisztezett sodrófával dolgozzunk, mert a tészta ragad. Egy-egy lap mérete kb 20 x 30 cm lesz.
  3. Tegyük sütőpapírra egyesével a tésztalapokat, és sütőlapon, vagy tepsi hátán süssük őket előmelegített sütőben 5-7 percig.
  4. A krém elkészítése: kis adag tejet keverjük simára a lisztből, kakaóból és cukorból álló keverékkel, majd adjuk hozzá a maradék tejet és folyamatos kevergetés mellett kezdjük el főzni. Nagyjából olyan, mintha pudingot készítenénk. Amikor már kezd sűrűsödni, adjuk hozzá a kisebb darabokra tördelt csokoládét és a vajat, és jó alaposan főzzük össze a krémet.
  5. A csokoládémáz: hagyományos csokoládémáz, mely ét tortabevonóból és kevés vajból áll. A tortabevonót kevés vaj hozzáadásával vízfürdőben felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a lent leírt módon összeállított sütemény tetejét. Használhatunk előre csomagolt, vízfürdőben, vagy mikrohullámú sütőben felolvaszható bevonót is. (Márkát szándékosan nem írok...)
  6. A sütemény összeállítása: osszuk gondolatban öt nagyjából egyenlő részre a krémet. Legalulra tegyünk egyet a tésztalapok közül, és kenjünk rá egy adag hideg krémet. Rétegezzük tovább úgy, hogy legfelülre egy tésztalap kerüljön. Erre kenjük a csokoládémázat.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 544
elküldve: 3
receptkönyvben: 249
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

TimTam

Mióta szakács: 2012.01.03.
10 recept

receptjellemzők

konyha: horvát
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krémes sütemény, csokikrémes sütemény, Magyar nő, mađarica

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

netilcsi
netilcsi Thu, 2012-01-12 11:22

Kedves TimTam! Ez már a csökkentett mennyiségű krémre vonatkozó adag?

TimTam
TimTam / TimTam Fri, 2012-01-13 00:02

Kedves netilcsi!

Igen, a receptben már a rendes adag szerepel.

Üdv,
TimTam

1481
finomliszt 45 dkg
sütőpor 0.5 tk
margarin 10 dkg
vaj 5 dkg
tojás 2 db
porcukor 15 dkg
tejföl 4 ek
tej 0.5 l
finomliszt 5 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
porcukor 12.5 dkg
vaj 6 dkg
étcsokoládé 5 dkg
csokoládé 10 dkg