Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyaros csirkecomb vele sült krumplival

Magyaros csirkecomb vele sült krumplival
Magyaros csirkecomb vele sült krumplival
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van úgy, hogy az ember rákíván a hazai ízekre... Itt, Angliában, ez velünk mostanában sokszor előfordul - dacára annak, hogy indiai lakótársaink jobbnál jobb dolgokkal látnak vendégül minket. 

Sajnos árat maximum fontban tudnék megadni, mindenesetre ezek az alapanyagok otthon sem túl drágák. 

hozzávalók / 2 adag

pácolás

elkészítés

ajánlat

Gordon Ramsay egyik műsorában láttam, hogy sült húshoz pirított kenyérkockákat kínál. Nem mondom, hogy rendszert csinálok belőle, de egyszer érdemes kipróbálni. Ha nem jön be, tegyük félre egy krémleveshez. 

Szólj hozzá!

elkészítés

A pácolás: 
  1. A húst megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük.
  2. A combokon keresztbe 2-3 hosszanti vágást ejtünk, hogy a páclé minél jobban átjárja őket. (Így könnyebben is sülnek meg.) 
  3. Az olajat összekeverjük a pác többi hozzávalójával (nem lesz teljesen homogén a massza), majd ebbe forgatjuk a combokat. 
  4. A bepácolt húst a hűtőbe tesszük, és legalább 3-4 órán át pácoljuk. Ne essünk kétségbe, hogy sok lesz a páclé, hasznát vesszük a következő lépésben. 

A sütés: 

  1. A húsokat kivesszük az olajból, és félretesszük. 
  2. A krumplit megmossuk, héjastul kb. fél centis karikákra vágjuk, összekeverjük a pácolajjal (ha kevés, még öntünk hozzá). Annak lesz igazán könnyű dolga, aki előre gondolkodott, és zárható műanyagdobozban pácolt: ekkor csak belekarikázzuk a krumplit, rátesszük a fedőt, és jól összerázzuk. 
  3. Az olajos krumplit egy hőálló tálba öntjük, megsózzuk. 
  4. Megsózzuk a combokat, és a krumpli tetejére helyezzük, a bőrös oldalukkal lefelé.
  5. Alufóliával lefedve előmelegített sütőben először 180 fokon kb. 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, megfordítjuk a combokat, és maximumon ízlés szerint megpirítjuk őket. 
  6. Míg a hús sül, felkockázunk egy zsemlét, és száraz serpenyőben vagy grillben ropogósra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 989
elküldve: 7
receptkönyvben: 309
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: 1

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

magyaros csirkecomb vele sült krumplival és pirított zsemlekockákkal, ketchupos csirke, pácolt sült csirkecomb

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsikaa5
orsikaa5 Wed, 2016-03-09 12:03

nagyon ízlik!!! kicsit nehezen fogtam hozzá, mert a pácolási idővel és várakozással kissé macerásnak tűnt, de megérte! :) nagyon finom, mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki bátran!

diane
diane Wed, 2016-03-09 20:33

örülök :) én ilyenkor általában egész estére a pácban hagyom, és másnap már csak ki kell sütni - így kevésbé macerás szerintem :)
szépróza - csak a másik profiljával :D

Speici
Speici Tue, 2013-09-17 19:57

Szeretném felhívni mindenki figyelmét arra, hogy egy olyan ételt amiben ketchup van, ne hívjunk magyarosnak! Ez legalább akkora képzavar,mint a pulykagulyás vagy a békehadtest.

szépróza
szépróza / szépróza Tue, 2013-09-17 21:01

természetesen bátran használjon bárki kechup helyett sűrített paradicsomot, és adjon hozzá pici cukrot, hogy pikánsabb legyen. nekem most így esett kézre.

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2013-09-17 20:23

Kedves Speici,
nem akarlak elkeseríteni, de létezik békehadtest. Az USA állította fel 1961-ben, ha jó a memóriám a fejlödő országok megsegítése miatt, önkéntesekkel. Ha gondolod olvass utána. A ketchuppal szerintem semmi baj. Ha az van a receptben, hogy átpaszírozott fűszerezett paradicsom az mennyivel jobb??? Nekem spec. a pulykagulyással sem lenne semmi bajom, ha az ízletesen van elkészítve. Hát a képzavarról ennyit:)

jezsoeka
jezsoeka Sun, 2013-09-08 06:09

Elkészítettem. A válogatós kis fiam repetázott belőle. Én a római tálban sütöttem meg. Köszönöm a receptet.

szépróza
szépróza / szépróza Mon, 2013-09-09 22:01

nagyon örülök :-) a római tál ötletét pedig köszönöm, elsősorban azok nevében, akiknek van - sajnos nekem itt Angliában még hiányos a konyhai eszköztáram ;-)

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2013-09-06 11:53

Kedves Róza:) (remélem nem tévedek a nevedben)
Nagyon jól hangzik a recepted, el is teszem. De, az előkészületi idő 510 perc, a krumpli majd egy zsáknyi:) Biztos siettél, vagy melléütöttél. Javasolhatom, hogy javítsd ki?:) A receptfeltevéssel az a gyanúm nem csak neked vannak gondjaid. Baromi sok a hivatalos elnevezés, ami nekem is gondot okoz ha receptet teszek fel. pl. pirospaprika, keresgélés után megtaláltam =fűszerpaprika vagy a zsír. Szerintem a hentes vagy az üzletláncokban nagy szemekkel lesnének rám, ha mangalica zsírt kérnék. Nálad ez a paprikakrém. Kiváncsi lennék, hány háziasszony mondja pl. a férjének, nagyobb gyerekének, hogy pirospaprika helyett vegyél fűszerpaprikát, vagy piros arany helyett paprikakrémet. Jó lenne, ha a megszokott hétköznapi elnevezések is szerepelnének. Azt hiszem nekünk is könnyebb lenne, és időt spórolnánk meg a az elnevezések keresgélésével. Szép hétvégét: Gabi

anyuka50
anyuka50 Fri, 2013-09-06 13:33

Szia Gabys!
Én a 40 kg-t automatikusan 40 dkg-nak olvastam, az 510 perc meg biztos 5-10 perc akart lenni. :)
Szerintem Szépróza még most sem érti, hogy elütötte... :)
Egyébként meg tényleg jó recept!
Üdv: Mariann

szépróza
szépróza / szépróza Sat, 2013-09-07 12:29

sziasztok!

itt is leírom, hogy bocsánat, én gépeltem el, és nem vettem észre elsőre a javítást sem :-)
de egy szerkesztő már javította közben.
a paprikakrém szerintem a reklám miatt van - bár így sincs sok értelme, hiszen mindenki pirosaranynak hívja, még ha nem azt a márkát veszi, akkor is. úgyhogy szerintem is jobb lenne nem túlkomplikálni a dolgokat.

remélem, azért a bénázásom ellenére adtok majd egy esélyt a receptnek ;-)

anyuka50
anyuka50 Sun, 2013-09-08 12:23

Szia Szépróza!

Már helyesen vannak a mennyiségek! :)
A Piros Arannyal kapcsolatban teljesen igazad van! Én is mindig Vegetának mondom az összes fajtájú ételízesítőt. :)
A recept nagyon jó!!
Még egyszer kösz!
Mariann

szépróza
szépróza / szépróza Fri, 2013-09-06 11:17

Írtam volna, hogy ízlés szerint, de az új feltöltőrendszer nem engedi, pontos mennyiséget kell megadni. Úgyhogy akkor most írom: variáljátok a krumpli mennyiségét a család szokásainak megfelelően :-)

anyuka50
anyuka50 Fri, 2013-09-06 13:40

Kedves Szépróza!
Én nem is tudtam, hogy ilyen nehéz feltölteni egy receptet! Nem lehet a saját szavaiddal fogalmazni a hozzávalókat??
Mindenesetre, ha már pontos mennyiséget kérnek, akkor javítsd már ki 40 dkg-ra a krumpli mennyiségét! - ahogy Gabys javasolta.
Finom lehet ez az együtt sült változat!
Kösz a receptet!
Mariann

szépróza
szépróza / szépróza Sat, 2013-09-07 12:24

elnézést kérek mindenkitől, teljesen jogos így - én vagyok a figyelmetlen, duplán is!
köszönöm a figyelmeztetést!

szépróza
szépróza / szépróza Tue, 2013-08-27 16:06

köszi a bizalmat, remélem, ízleni fog :-)

ui.: a pirosarany úgy tűnik paprikakrém néven fut eztentúl ;-)

1251
csirkecomb 2 db
napraforgó olaj 2 dl
ketchup 3 ek
paprikakrém 1 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
újkrumpli 40 dkg
zsemle 1 db