Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyaros csirkemáj

Magyaros csirkemáj
Magyaros csirkemáj
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisvárosunk egyik éttermében ettünk ehhez hasonló ételt évekkel ezelőtt. Férjemmel akkor még csak kettecskén tengettük mindennapjainkat, így bőven volt idő, hogy kísérletezgessünk a konyhában. Na, az egyik ilyen akcióból született meg ez a recept, amit azóta is nagyon szívesen készítünk. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemájat megtisztítjuk, lecsöpögtetjük
  2. Közben a kis kockára vágott szalonnát kisütjük, kiszedjük a seprenyőből, és a helyére dobjuk a hosszúkásra vágott hagymát és a karikára vágott kolbászt. Ha túl soknak találjuk az olajat, akkor leöntünk róla. 
  3. Pár perc múlva hozzáadjuk a kicsire vágott paradicsomot, és a szintén hosszú vékonyra vágott paprikát. Fedő alatt párolgatjuk kb. 10 percet. 
  4. Rádobjuk a nagyobb darabokra vágott májat, megsózzuk, borsozzuk, és ne sajnáljuk tőle a majorannát sem. Kevés vizet öntünk rá, majd fedő alatt főzzük, míg elkészül a máj. Ezután pár percig még fedő nélkül rotyogtatjuk, hogy sűrűsödjön a leve.
  5. Sült krumplival, rizzsel, savanyúsággal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 22 458
elküldve: 7
receptkönyvben: 233
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Edi10

Mióta szakács: 2011.01.30.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült csirkemáj, kolbászos-szalonnás csirkemáj pirítva

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

485
csirkemáj 80 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
paprika 1 db
paradicsom 1 db
füstölt szalonna 5 dkg
kolbász 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint