Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyaros egytálétel bulgurból

Magyaros egytálétel bulgurból
Magyaros egytálétel bulgurból
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rizses hús helyett.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pucoljunk meg minden alapanyagot, ami olyan. Kockázzuk fel a csirkemellet, és áztassuk be a bulguradagunkat.
  2. Aprítsuk el aprítóval a zöldségeket, elég ha a hagymát csináljuk külön, a többi mehet egyben. Majd a fél csokor petrezselymet vágjuk durvábbra és tegyük félre.
  3. Dinszteljük meg a hagymát a zsiradékon, adjuk hozzá a kockázott húsdarabokat, és fehéredésig pirítsuk. Jöhet hozzá az alaplé és a fűszerek, utána pedig a többi aprított zöldségünk is. Ha nem elég a folyadék, akkor pótoljuk vízzel, nehogy lekapjon. Kb. 20 percig főzzük.
  4. Az olajon pirítsuk meg az aprított petrezselymet és adjuk hozzá a bulgurt, ízesítsük. Ezután adagoljunk hozzá egy kevés vizet, és főzzük úgy 8-10 percet. Utána öntsük a szaftos húsunkhoz, és keverjük el óvatosan. Együtt is készüljenek úgy további tíz percig.
  5. Tálaljuk ki és díszítsük a maradék petrezselyemzöldünkkel. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 4 471
elküldve: 1
receptkönyvben: 69
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

janettaylor

Mióta szakács: 2017.04.02.
106 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csirkés bulgur

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

445
csirkemell filé 1.75 kg
bulgur 65 dkg
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
vöröshagyma 2 nagy db
paradicsom 2 nagy db
tv paprika 2 db
petrezselyem 1 csokor
sertészsír 3 ek
olívaolaj 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 4 teáskanál
zöldség alaplé 3 l