Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyaros karfiolleves vajas galuskával - Karfiolleves 6.

Magyaros karfiolleves vajas galuskával - Karfiolleves 6.
Magyaros karfiolleves vajas galuskával - Karfiolleves 6.
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Leveses család lévén ritka az olyan alkalom, ha főétkezéskor nincs leves.
A magyaros karfiollevest jellemzően anyukám szokta készíteni, ez az egyik nagy kedvenc. Természetesen akkor jó, ha "megáll benne a kanál", olyan sűrű.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A galuskához

ajánlat

A tejfölt érdemes elővenni a hűtőből a főzés megkezdésekor, így nem rántja össze a leves a hideg tejfölt.
Ha a tejföl és a liszt összekeverésekor kevés vízzel is összekeverjük, akkor csomómentes lesz, amikor felhasználjuk.
Főzés során, vagy tálaláskor lehet bele tenni csípős paprikát.
A képen látható leves és galuska teljes kiőrlésű tönköly liszttel készült.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a hagymát, fokhagymát szeljük apróra, a sárgarépát karikázzuk fel.
  2. Az olajon pároljuk üvegesre a hagymát csipet sóval, borssal, majd szórjuk meg pirospaprikával (vigyázva, ne égjen meg).
  3. Tegyük rá a répa karikákat, a fokhagymát és öntsük fel 1 dl vízzel, majd fedő alatt pároljuk, amíg a karfiolt szétszedjük.
  4. A karfiolt szedjük kisebb rózsákra és tegyük a leveshez, ízesítsük sóval, borssal, ételízesítővel, majd öntsük fel annyi (tisztított) vízzel, hogy ellepje.
  5. Fedő alatt főzzük közepes lángon, amíg elkészítjük a galuskát és előkészítjük a tejfölt.
  6. Keverjük össze a tejfölt az egy evőkanál liszttel és keverjük simára egy evőkanál vízzel (így csomómentes lesz).
  7. Keverjük össze galuskát (a tojást a vajjal, majd a liszttel).
  8. Ha már forr a leves, szaggassuk bele kiskanállal a galuskát.
  9. Ha a zöldségek és a galuska is megpuhult, húzzuk le a tűzről a levest ás fokozatosan keverjük bele az előkészített tejfölt, majd tegyük vissza a tűzre és forraljuk össze.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 73 764
elküldve: 19
receptkönyvben: 719
elkészítve: 75/99
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

karfiolleves vajas galuskával, paprikás karfiolleves vajas galuskával

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zaiza
Zaiza Tue, 2013-09-17 17:11

Másodjára készítettem el a receptet. Nagyon finom, köszönöm! :)

tucsike
tucsike Thu, 2012-09-13 10:45

Rendszeresen igy főzöm és nagyon finom. /tegnap is ez volt az ebéd/

berecz
berecz Fri, 2012-02-24 12:39

Gyökeret (fehérrépát) nem szoktál bele tenni, csak petrezselyem zöldjét??

BZsuzsi
BZsuzsi Sun, 2011-08-28 11:46

Most készült el,szerintem nagyon-nagyon finom! köszi a receptet

TimTim
TimTim Tue, 2011-07-05 14:49

Ma elkészítettem, és nagyon finom lett :))) nem volt ideje kihűlni! Máskor is biztosan megcsinálom, köszi a receptet!

pbeba
pbeba Wed, 2011-06-29 14:38

Nagyon-nagyon finom lett! Eddig ritkán készítettem levest, de ma a karalábét is hasonlóan készítettem, igaz én galuska nélkül. Köszönöm a receptet!

Dezsofiam
Dezsofiam Sun, 2011-06-05 05:10

Nagyon-nagyon-nagyon finom!!!!!
Ezutan a karfiolleves csak igy keszulhet nalunk.
Koszonom a receptet!

270
karfiol 70 dkg
sárgarépa 25 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 3 szál
olívaolaj 2 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
ételízesítő 2 teáskanál
tejföl 15 dkg
finomliszt 1 evőkanál
víz 2 l
tojás 1 db
vaj 2 dkg
finomliszt 5 dkg