Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyaros krumplileves vajgaluskával

Magyaros krumplileves vajgaluskával
Magyaros krumplileves vajgaluskával
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mitől magyaros egy étel? A kolbásztól! :) No meg a pirospaprikától. Az egyik kedvenc levesem, bár ez sok levesre elmondható... Hamar elkészül, laktató és nagyon finom. Amikor elkezdtem otthon főzni, hamar kialakult az a szokás, hogy a krumplilevest nekem "kellett" főznöm, mert tényleg jól csinálom. Mit a titkom? Az hogy nincs titok, egyszerűen szeretem készíteni is és enni is. :)

hozzávalók / 3 adag

A leveshez

A vajgaluskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy fazékban lepirítjuk a szalonnát, a kolbászt és a hagymakarikát, majd hozzátesszük a felkockázott krumplit is.
  2. Néhány percig tovább pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, átkeverjük, és felöntjük vízzel. Fűszerezzük ételízesítővel és borssal, beletesszük a paprikát, paradicsomot (ezt kis kockára vágva) és a zellerlevelet. Fedő alatt fél puhára főzzük.
  3. A vajgaluskához a tojást elkeverjük a vajjal, csak úgy nagyjából, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy egy nem túl lágy tésztát kapjunk. (Igen tudom, az ilyen megfogalmazásoktól mászik falra a háziasszony...) A kikevert galuskát kis kanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk, és legvégül behabarjuk a levest. Ha szükséges utánfűszerezzük, és máris fogyasztható.
  4. Jó étvágyat hozzá!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 220
elküldve: 3
receptkönyvben: 94
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Mi van itthon

Mióta szakács: 2012.02.18.
92 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

habart kolbászos krumplileves, krumplileves galuskával, szalonnás-kolbászos krumplileves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

450
kolbász 5 dkg
füstölt szalonna 3 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
burgonya 5 db
paprika 1 db
paradicsom 1 kis db
zellerlevél 2 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 3 ek
finomliszt 2 evőkanál
víz 1.5 l
tojás 1 db
vaj 1 ek
finomliszt 5 dkg