Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyaros májgaluskaleves

Magyaros májgaluskaleves
Magyaros májgaluskaleves
75 perc / előkészület: 45 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zöldségféléket általában kis darabokra vágom, ha az étel jellege megengedi, mert így sokkal gyorsabban megfő, s ezzel sok időt, és energiát takarítok meg. Ugyanakkor a gyerekeket így könnyebb rászoktatni az elfogyasztásukra. Nyáron, amikor szezonja van  a levesbe 1 kisebb tv-paprikát és paradicsomot is teszek. Ezeket szintén apróra szoktam vágni, és a hagymával együtt teszem a zöldségekre.

hozzávalók / 4 adag

A galuskához

A leveshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a galuskát készítjük el: a hagymát apróra vágjuk, a májat pépesítjük. Egy kisebb edényben a hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a felsorolt fűszereket az őrölt paprika kivételével, jól összekeverjük beletesszük a májat, fehéredésig pirítjuk, levesszük a tűzről, és elkeverjük benne a pirospaprikát. Kihűtjük.
  2. Amikor már hideg, hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát és búzadarát, majd annyi finomlisztet, hogy kanállal szaggatható galuskatésztát kapjunk. Tegyük hideg helyre.
  3. Amíg a galuska pihen, megtisztítjuk a zöldségféléket és a hagymát, majd ízlés szerint kisebb darabokra vágjuk. (Kis kockára, gyufaszálra, stb.)
  4. Egy fazékban az olajon 2-3 percig pároljuk a zöldségeket, majd rátesszük az apró kockára vágott vöröshagymát, kicsit együtt pároljuk, majd a tűzről félrehúzva gyorsan elkeverjük a pirospaprikával, és felöntjük forró vízzel. Visszatéve a tűzre, a felsorolt fűszerekkel ízesítjük, felfőzzük. 
  5. Amikor felfőtt a leves, kanállal beleszaggatjuk a galuskát, és 15-20 perc alatt készre főzzük. Szükség esetén még sózhatjuk.
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 705
elküldve: 1
receptkönyvben: 125
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Vica Konyha

Mióta szakács: 2012.02.09.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

májgombóc leves, csípős májgaluskaleves, leves májgaluskával magyarosan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

193
csirkemáj 3 db
tojás 1 db
búzadara 1 evőkanál
zsemlemorzsa 1 ek
finomliszt 1 púpozott ek
vöröshagyma 1 kis fej
majoranna 1 csipet
bors 1 kk
fűszerpaprika 1 teáskanál
ételízesítő 1 kávéskanál
napraforgó olaj 2 ek
sárgarépa 1 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
zeller 2 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
babérlevél 2 db
napraforgó olaj 1 ek
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
paprikakrém 2 kávéskanál
majoranna 1 csipet
fűszerpaprika 2 ek
csípős fűszerpaprika 0 ízlés szerint
víz 2 l