Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyaros őzragu

Magyaros őzragu
Magyaros őzragu
160 perc / előkészület: 40 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept egy 10 kg-os szakácskönyvből való, melynek címe A főzés nagy enciklopédiája (Art Noveau Kiadó).
Néhány dolgon változtattam, pl. a főzési idő jóval hosszabb lett, de ez hústól függ. Nem tettem bele étkezési keményítőt, mert jó sűrű szaftja lett.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Petrezselymes burgonya illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst vékonyra szeleteljük, majd csíkokra vágjuk.
  2. A hagymát felszeleteljük, a fokhagymát összezúzzuk.
  3. A céklát, a csemege paprikát és a savanyú uborkát vékony csíkokra vágjuk.
  4. A zsírt felforrósítjuk, és a húst hirtelen megpirítjuk benne.
  5. Kiszedjük, és a fennmaradt zsírban megpároljuk a hagymát és a fokhagymát.
  6. Visszatesszük a húst, és megszórjuk pirospaprikával.
  7. Felöntjük a húslevessel, fűszerezzük sóval, borssal.
  8. Majdnem készre pároljuk, majd hozzáadjuk a céklát és az uborkát.
  9. Hozzáadjuk a tejfölt és az erőspaprikából tetszés szerint, majd még egyszer felfőzzük.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 19 125
elküldve: 2
receptkönyvben: 121
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

őzpörkölt

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Sun, 2014-01-12 13:00

A mélyhűtőben még volt egy adag őzhusi ami valami spéci receptre várt.Akkor akadtam a fenti leírásra.El is készítettem,de a céklát kihagytam,és az évszak miatt a friss paprikára sem bukkantam a konyhámban.Az eredmény viszont így is teljesen lehengerlő volt.

Bia
Bogi :o) / Bia Sun, 2014-01-12 23:38

Kedves Mónika.Köszönöm hogy ezt a receptet választottad.Üdvözlettel:Bogi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-07-07 17:07

Ez csodásan néz ki, csodálatos illattal és ízzel, már ettem egyszer szarvasból vadast, mennyei volt,-de valahogy nem igen szaladgál a kertünkben a csirkén,disznón és kutyán kívül semmilyen érdekes ,ízletes falatnak való, és a pénztárcám meg nem erre nyílik ki, felveszem, hátha egyszer sikerül beszereznem egy kis őzhúst.Köszi! Éva

Bia
Bogi :o) / Bia Thu, 2010-07-08 22:41

Kedves Éva én is csak ritkán jutok ilyesmihez,de egyszer mindenképp érdemes kipróbálni.Remélem sikerül akkor pedig eszedbe jut ez a recept.Jó főzőcskét.Szeretettel üdvözöl:Bogi

355
őzcomb 1 kg
vöröshagyma 3 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
cékla 1 db
csemegeuborka 4 közepes db
zöldpaprika 2 db
hegyes erős paprika 0.5 db
mangalica zsír 2 ek
csirke alaplé 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tejföl 2 dl