Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyaros pizzás kifli

Magyaros pizzás kifli
Magyaros pizzás kifli
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család kedvenc sós kiflije!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszthez hozzákeverünk 4 teáskanál sót. Az élesztőt felfuttatjuk a 4 dl tejben a cukorral együtt.
  2. Az élesztős tejet a liszthez keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, és ha szükséges, egy kevés langyos vizet is. Másfél órát pihentetjük a tésztát.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket. Összekeverjük a ketchupot és a fűszersót, és hűtőbe tesszük.
  4. Miután megkelt a tésztánk, 6 cipót formálunk velőle, és egyenként kinyújtjuk kör alakúra (kb. fél cm vastagra). Majd háromszögekre osztjuk, és megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük ezeket.
  5. Tetejüket megkenjük a felvert egész tojásokkal, és addig sütjük közepes lángon, amíg szép piros lesz a tetejük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 737
elküldve: 1
receptkönyvben: 80
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Ancsi11

Mióta szakács: 2011.11.12.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

magyaros kiflik, sós kiflik magyaros fűszerezéssel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

931
finomliszt 1 kg
tej 4 dl
élesztő 50 g
cukor 1 teáskanál
napraforgó olaj 2 dl
4 teáskanál
tojás 1 db
ketchup 70 g
magyaros fűszerkeverék 40 g