Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyaros pogácsa

Magyaros pogácsa
Magyaros pogácsa
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám szokott régen szódaporos pogácsát sütni, ez az Ő pogácsájának továbbgondolt változata. Tartalmas leves mellé adhatjuk második fogásként , de  sör- és borkorcsolyaként is kínálhatjuk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztben elkeverjük a sót, sütőport és a szódabikarbónát, majd belemorzsoljuk a vajat vagy zsírt.
  2. Belekeverjük a kolbászt, sajtot, paprikát és a snidlinget.
  3. A tejföl hozzáadásával könnyen gyúrható tésztát készítünk, szükség esetén adhatunk hozzá kevés tejet.
  4. Az összeállított tésztát 30-40 percig pihentetjük, majd kisodorjuk 2 cm vastagságúra, és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  5. Tetejüket felvert tojással megkenjük, és megszórjuk sajttal.
  6. A sütőt előmelegítjük 190 fokra, és a pogácsákat kb. 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük.


 

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 36 958
elküldve: 39
receptkönyvben: 703
elkészítve: 32/46
Facebookon megjelent: 1

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

élesztő nélküli pogácsa, fűszeres pogácsa, paprikás pogi kolbásszal

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

alpinbaba
alpinbaba Sun, 2015-11-15 19:29

Osztatlan siker, pedig német a barátom, köszönjük a receptet :) Nem volt itthon kaliforniai paprika, így chilit használtunk, igazán pikáns és egyedi lett :)

Záporvirág
Záporvirág Fri, 2013-11-01 17:05

Nekem 35 darab lett 1 adagból. Az a problémám, hogy kissé szalonnás lett a belseje. Mit csinálhattam rosszul? Kinézetre és ízre amúgy nagyon jó.

ildus4
ildus4 Tue, 2013-08-13 17:03

Szia!
Megsütöttem a pogit, nagyon finom lett! A gyerekek csak úgy falták:-) Nekem viszont kicsit sósnak tűnt, gondolom a kolbász miatt... Ahány ház, annyi féle kolbász:-)

anni57
anni57 Fri, 2013-05-03 17:29

Szia! Azt szeretném megkérdezni hogy kb. hány darab lesz ebbôl az adagból. Láttam a hozzászólásokat, eléggé meggyôzôek. A munkahelyemre szeretnék bevinni kb 60 darabot. Hány adagot süssek? Szép estét :-)

sosrobi
sosrobi Sun, 2012-12-30 21:42

Ma sütöttem egy dupla adagot belőle, nagyon ízletes, finom lett, mindenkinek ízlett, köszönöm a receptet

Redy28
Redy / Redy28 Wed, 2012-10-24 19:54

Nálunk is osztatlan sikert aratott, a gyerekek csak úgy tömték magukba! KÖSZI
Edit

gytimcsi81
gytimcsi81 Mon, 2012-10-01 16:17

Isteni jó ez a pogácsa. Az arányok is teljesen jók, mondjuk nekem plusz tej már nem kellett hozzá. Könnyű elkészíteni és a végeredmény első osztályú. Biztosan sokszor el fogom készíteni!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2012-09-24 12:05

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.09.23. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

1015
finomliszt 40 dkg
vaj 15 dkg
trappista sajt 5 dkg
kolbász 10 dkg
piros kaliforniai paprika 1 db
snidling 0 ízlés szerint
2 tk
sütőpor 2 tk
szódabikarbóna 1 késhegynyi
tejföl 2 dl
tej 0.5 dl
tojás 1 db
trappista sajt 10 dkg