Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyaros rakott káposzta

Magyaros rakott káposzta
Magyaros rakott káposzta
110 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már sokat készítettem a rakott káposztát, de magyarosan csak most.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A savanyú káposztát kétszer kimossuk, majd a megpucolt fokhagymával, babérlevéllel feltesszük főni.
  2. Pörköltet készítünk hagymával a hagyományos módon.
  3. A rizst elkészítjük a rajta levő utasítások szerint.
  4. A megfőtt káposztáról leöntjük a vizet, egy tepsi aljára teszünk belőle, majd következik a pörkölt fele, a rizs fele, a kolbász, szalonna, a tejföl fele, a lereszelt sajtok fele, ízesítjük borssal, sóval.
  5. Majd befejezzük a rétegezést a megmaradt alapanyagokkal, felülre káposzta kerül.
  6. Sütőben kb 1 óra alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 38 902
elküldve: 5
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

GyörgyiKonyhája

Mióta szakács: 2012.08.12.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott káposzta, pörkölttel lerakott savanyú káposzta, rakott káposzta magyarosan

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-06-08 14:20

Szerintem a savanyu kaposztat kimosni olyan, mintha kidobnank belole a vitamint. En ezert ugy szoktam kesziteni, hogy csak kinyomom a savanyukaposzta levet, felreteszem,(hatha szukseg lesz ra), es edes friss kaposztat keverek a savanyukaposztaba, igy a ketto kozombositi egymast. Mielott kesz van megkostolom es ha nem eleg savanyu igy a felretett levebol annyit ontok hozza, hogy pont kellemesen savanyu legyen.

FoxAlfa1
FoxAlfa1 Sat, 2013-06-08 12:08

Miért kell tasakos rizst használni? A rendes rizs már nem is jó?

zsuzsa111
zsuzsa111 Sat, 2013-06-08 12:04

A savanyú káposztát egyszer sem mossuk ki ! A főzés közben elfől a savanyú íz !

kgyorgyi1968
GyörgyiKonyhája / kgyorgyi1968 Sat, 2013-06-08 13:43

Különben ízlés dolga és nagyon szeretem a savanyú káposztát az sem baj ha ecet az íze, de a gyerekeim nem így ki kell mosnom hogy ne legyen nagyon savanyú.

1195
savanyú káposzta 1 kg
kolbász 20 dkg
császárszalonna 10 dkg
tejföl 350 g
vöröshagyma 2 közepes db
sertéscomb 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
trappista sajt 10 dkg
füstölt sajt 10 dkg
gyors rizs 200 g
fokhagyma 1 fej