Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyaros rakottas

Magyaros rakottas
Magyaros rakottas
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mélyhűtőt rendezgettem, amikor a kezembe akadt a juhtúró. A többi adta magát.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A hagymát meg is piríthatjuk, vagy felkockázva tálaláskor is rátehetjük az ételre.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit és a tésztát enyhén sós vízben megfőzzük. A megfőtt krumplit felkockázzuk.
  2. Elkeverjük a juhtúrót a tejföllel.
  3. Az olajon megpirítjuk a szalonnát és a kolbászt.
  4. Egy tepsiben összekeverjük a krumplit, a tésztát, a juhtúrós tejfölt, a szalonnát, a kolbászt, a kisült zsírt, és a vékonyan felkarikázott lilahagymát.
  5. Ha szükséges, sózzuk, és megszórjuk reszelt sajttal.
  6. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg megpirul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 349
elküldve: 1
receptkönyvben: 78
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

juhtúrós-tejfölös-krumplis tészta, juhtúrós tészta krumplival és szalonnával, juhtúrós-szalonnás egyveleg

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsikaa5
orsikaa5 Mon, 2016-03-07 21:11

Szia! A krumpli milyen formában kerül az ételbe? :) Kockázva, karikázva, törve...? Tetszenek a receptjeid, ezt is szeretném kipróbálni majd. :) Előre is köszi.

szépróza
szépróza / szépróza Mon, 2016-03-07 23:01

szia,

ezt kifelejtettem: kockázva. mindjárt javítom is.
örülök, hogy elnyerte a tetszésed :)

további jó főzőcskézést

1002
burgonya 40 dkg
tészta 40 dkg
juhtúró 25 dkg
tejföl 600 g
napraforgó olaj 3 ek
füstölt szalonna 15 dkg
kolbász 15 dkg
lila hagyma 1 közepes db
sajt 15 dkg
0 ízlés szerint