Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyaros római tál

Magyaros római tál
Magyaros római tál
105 perc / előkészület: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kerestem egy római tálas receptet, mert a tálamat már rég használtam. Ez a recept kerekedett belőle. Finom, ízletes, omlós (de nem szétfövő) étel lett. A cserépedényben készült ételek íze mindig nagyon jó, mert a párolási-sütési folyamat alatt van ideje a benne levő különféle ízű nyersanyagoknak jól összeérni. Mindemellett nem kell sokat vacakolni, nincs vele sok dolgunk, csak összekészítjük a belevalót, betesszük a sütőbe és utána már sül szépen. Csak annyit kell tudni, hogy körülbelül mennyi idő alatt sül meg az étel. Nem kell mellette állni, lehet más teendőkkel foglalkozni, vagy épp pihenni kicsit, kinek mi tetszik.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A római tálat egy óra hosszára hideg vízbe beáztatjuk. Az így előre beáztatott római tálat kibéleljük a vékonyan felszeletelt szalonnával, és az apróra vágott vöröshagyma felét rászórjuk.
  2. A burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, egyharmad részével betakarjuk a szalonnás hagymaréteget.
  3. A kiklopfolt vékony hússzeleteket megsózzuk, borsozzuk, és felét a burgonya rétegre terítjük. A húsokra lecsót teszünk, majd beborítjuk burgonyával. Ezt ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
  4. Az ételízesítőt feloldjuk 1 dl vízben vagy a lecsó maradék levével, és ráöntjük.
  5. A tálat befedjük, hideg sütőbe tesszük, és először csak kis hőfokon 10 percig (ez fontos, különben a hirtelen forró sütőben megreped a tál), majd folyamatosan forró sütőben 60 percig sütjük. Ezután levehetjük a fedőt, lemerünk a léből ha sokat enged, majd a tetejét megpirítjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 65 464
elküldve: 26
receptkönyvben: 810
elkészítve: 19/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: római tál receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

római tálban sült karaj, karaj római tálban burgonyával szalonnával, római tálban sült karaj krumplival

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kispancsa
Kispancsa Sun, 2013-09-29 15:08

Nem szabad egy éjszakán át áztatni a római tálat!!! Eső alkalom 1-2 óra utána elég egy negyedóra!!! Tönkre megy a túl
áztatással. A krumpli is vizes úszni fog!!

gőzölög
gőzölög Wed, 2013-08-21 11:48

Én is így készítem, mint Bandi papa, szeretjük, és finomabb a sült íz! Köszönjük!

Bandipapa
Bandipapa / Bandipapa Fri, 2013-08-16 10:15

Nem vagyok szakács, csak lelkes amatőr (kb.45 éve főzök, sütök boldogan), de kettő db. észrevételem lenne: - én a füstölt szalonnát előbb kisütném mert a tálban csak fő (főtt szalonna...) a zsírja felhasználható a lecsóhoz. Miért van szükség az ételízesítőre? A lecsónak , (kivéve ha üveges) nem szabad annyi levének lenni, mert ugye a lecsót sütjük és nem főzzük.... Egyébként tetszik, hasonlót én is szoktam készíteni, csak én szeletelt bacon-nel bélelem a tálat.
Remélem nincs harag, nem bántottalak meg!
Hobbi szakács üdvözlettel : Bandipapa

603
burgonya 1 kg
sertés rövidkaraj 60 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
füstölt szalonna 10 dkg
lecsó 300 g
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 kávéskanál
0 ízlés szerint