Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyaros sajtgolyók

Magyaros sajtgolyók
Magyaros sajtgolyók
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégeket vártunk névnapozás alkalmából. Szeretem ezt a túrós sajtgolyót, mert előre el lehet készíteni, és frissen meghempergetni valamilyen bundába. :)

hozzávalók / 6 adag

A sajtgolyókhoz

A hempergetéshez

ajánlat

Nagyon finom diós bundában is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót összetörjük, és hozzákeverjük a hozzávalókat, ízesítjük sóval, borssal.
  2. Apró, kicsi golyókat gyúrunk belőle.
  3. Meghempergetjük őket.
  4. Hűtőben tároljuk legalább 3 órát, hogy összeérjenek az ízek!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 590
elküldve: 26
receptkönyvben: 363
elkészítve: 12/18
Facebookon megjelent: -

szakács

bokine

Mióta szakács: 2010.08.26.
76 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

snidlinges sajtgolyó, fűszeres sajtgolyó, túrós sajtgolyó

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ursi
ursi Sat, 2012-09-15 20:59

Koszi Erika Leirom ha megcsinaltam.....Udv....Nagyon jol nez ki

cero
cero Sat, 2012-09-15 15:36

Elkészítettem. Fincsi lett. Nekem kicsit lágy lett, amiatt nehéz volt dolgozni vele. Lehet a 12%-os tejföl nem volt az igazi... Csináltam bár borskérgeset, de igen pikáns lett. Legközelebb parmezánba és pirított szezámmagba forgatott golyókat is csinálok. Köszi a receptet.

viola01
Hagymafaló / viola01 Sun, 2015-02-08 00:07

20% alatt a tejföl csak egy lötyi. :) Reklám helye: jó sűrű tejföl a Nádudvari, a Kunsági, a Mizo és a Magyar Tejföl. Rengeteget kipróbáltam, mire meglett a best of. Annyira imádom, hogy volt olyan év, hogy napi 2-3 nagy dobozos tejfölt megettem magában, csak sóval, egyenest kanállal a dobozból. Na ezt azért senkinek nem ajánlom, mert marha egészségtelen, az emésztést totál hazavágja. :)

bokine
bokine / bokine Sat, 2012-09-15 16:08

Kedves Cero! Legközelebb tegyél bele egy kis kanál réteslisztet, az felszívja a túl sok nedvességet. Üdv: Erika

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Sat, 2012-09-15 21:40

Liszt olyan ételbe, amit nem sütünk-főzünk? A paprikás bundához is lisztet használsz, brrr...A reszelt sajt is színezhető pirospaprikával. Sőt! Bár nem piros lenne, de nagyon jó párosítás lenne dió, vagy szezámmag bundával is. Én inkább kevesebb tejfölt használnék, minthogy liszttel rontsam el az egyébként teljesen jó receptet.
Üdv: Scarlett

ursi
ursi Sat, 2012-09-15 00:07

En New Zealandban elek es itt nincs Trappista sajt Mijen sajtot tudnaek hozza tenni
Koszi Ursi

bokine
bokine / bokine Sat, 2012-09-15 16:05

Kedves Ursi!
Bármilyen nem túl erős ízű sajt jó bele. Írd meg légy szíves, ha elkészítetted. Üdv: Erika

403
tehéntúró 50 dkg
trappista sajt 20 dkg
füstölt sajt 10 dkg
krémsajt 10 dkg
tejföl 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
finomliszt 4 dkg
snidling 0 ízlés szerint
sajt 5 dkg