Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyaros szárzeller-pörkölt

Magyaros szárzeller-pörkölt
Magyaros szárzeller-pörkölt
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eddig háromszor készítettem el, aki evett belőle, dicsérte, főleg a vegák!;)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon megdinszteljük a hagymát, amikor üvegesre párolódott, meghintjük a pirospaprikával, összeforraljuk, és félrehúzzuk a tűzről, kicsit visszahűtjük.
  2. A feldarabolt lecsópaprikát hozzáadjuk, és összekeverjük az alappal, visszatesszük a tűzre, és nagy lángon sütni kezdjük, amikor már kicsit összeesett a paprikánk, hozzáadjuk a paradicsomot és a többi hozzávalót.
  3. Pár percig fedő alatt pároljuk, majd a fedőt levéve készre sütjük. 
  4. Amíg készül, elkészítjük a bulgurt és a hajdinát. Amikor elkészült, szépen megtálaljuk! Jó étvágyat kívánok!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 452
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

csucsu48

Mióta szakács: 2012.03.19.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zelleres lecsó, paradicsomos egytál, zöldséges tál bulgurral és hajdinával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Doxy
Doxy Fri, 2015-01-16 11:39

Én tegnap készítettem el. Kicsit át alakítottam mert a magyaros jelző szerintem nem illik az olasz fűszerezéshez. Így én hagyma alapon só, bors, paprika, kömény és babérlevél hozzá adásával készítettem. Ami nálam az ehte magyaros pörkölt fűszerezés. Bulgur körettel. Mondhatom nagyon finom lett! Akár így készíti akár recept szerint bárki, én csak ajánlani tudod.

csucsu48
csucsu48 / csucsu48 Mon, 2013-08-12 14:01

az 1000Ft az összre vonatkozik nem egy főre,az összetevőknél is igy néz ki a helyzet,tehát nem 1 főre van.

378
halványító zeller 1 db
paradicsom 30 dkg
paprika 50 dkg
sűrített paradicsom 8 dkg
bazsalikom 4 teáskanál
rozmaring 1 szál
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
hegyes erős paprika 1 közepes db
vöröshagyma 20 dkg
napraforgó olaj 5 ek
fűszerpaprika 4 teáskanál
hajdina 15 dkg
bulgur 10 dkg