Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyaros tarja

Magyaros tarja
Magyaros tarja
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a magyaros ételeket. Ezt magam "kotyvasztottam", de lehetséges hogy valahol van ilyen leírású recept, én még nem olvastam. Minden esetre nagyon finom, egyszerű étel. Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Én héjában megfőzött, vajban lepirított burgonyát adtam hozzá köretnek. Így jól érvényesült a hús szaftja.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk.
  2. Kb. 1 dl olajat felforrósítunk, a húsokat lisztben megforgatjuk, és az olajban, hirtelen mindkét oldalukat megpirítjuk.
  3. A megpirult szeleteket egy tányérra kiszedjük, a megmaradt olajban az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, ha kész, felöntjük 2 dl vízzel.
  4. Elkeverjük benne a piros aranyat, még egy pici borsot, és a húsokat a lébe visszatesszük. (Ha szükséges, pótoljuk a vizet annyira, hogy a húsokat ellepje.)
  5. Lassú tűzön főzzük, amíg már majdnem megpuhul, akkor hozzáadjuk az összetört fokhagymát, és készre főzzük. (Ügyeljünk a főzésnél, könnyen leragadhat.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 952
elküldve: 2
receptkönyvben: 395
elkészítve: 16/25
Facebookon megjelent: -

szakács

fabine

Mióta szakács: 2011.01.06.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tarja, sertéshús, hagymás hús

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

chatrin30
chatrin30 Sat, 2013-09-28 18:57

Kedves fabine! Ma én is elkészítettem ezt a finomságot! Nagy sikere volt! Köszönöm a receptet! :)

Szumi94
Szumi / Szumi94 Mon, 2013-06-10 15:34

Ez volt a mai ebédünk, bár én nem tarjából, hanem pulykamellből csináltam, de isteni lett!! Mindenki azt találgatja, hol és mikor ettünk már ilyet vagy ehhez hasonlót. :D Nagyon jó recept, köszönöm!! :)

Csibaba13
Csibaba13 Mon, 2013-04-01 22:52

Kedves fabine!

Szuper recept! Köszönöm szépen...én magyaros fűszerkeveréket használnam ízesítésként a húsokra...
Nagyon finom,ízletes lett ,nagy sikert aratott a család körében...:))))
Minden jót kívánok!
csibaba13

fabine
fabine / fabine Tue, 2013-01-29 14:33

Én, megmondom őszintén, jobban szeretem először megforgatni és megpirítani, mert ettől egy kicsit másabb ízt kap . A leve pedig nekem így sem szokott híg lenni. Ha pedig mégis sűrűbbre szeretném, ugyanúgy megszórhatom egy kicsi liszttel. De döntsétek el ti, hogy szeretitek jobban.:)

Wilson bá
Wilson bá / Wilson bá Tue, 2013-01-29 13:09

Kedves fabine,

így még nem készítettem tarját, de a hétvégén ez lesz az ebéd - nagyon gusztusos és érdekes.
Gratulálok a receptedhez!

üdv: wilson bá.

virsinger
virsinger Fri, 2012-10-26 15:00

Én már többször megcsináltam,nagyon finom.Köszi a receptet:))

Sancho
Sancho Fri, 2012-09-28 14:54

Egyszerűen nagyszerű! Én is a lisztes szórás mellett szavazok, mert akkor nem lesz híg a mártanivaló alatta.

manna113
manna113 Mon, 2011-10-10 10:14

Szia Moni!
Tegnap megint ez a finomsag volt az ebedünk. Elfelejtettem a husikat lisztbe forgatni sütes elött, mielött kesz lett szortam ra ket kanal lisztet. Igy is jo lett, raadasul nem kellett aggodnom, odaeg. :)
Szep napot kivanok: Ildiko

fabine
fabine / fabine Tue, 2011-10-18 09:56

Kedves Ildikó!
Örülök, hogy így szeretitek ezt a jó kis magyaros husit, hidd el, mi is.Jó ötlet ez a liszttel megszórás, lehet, legközelebb én is így csinálom, kíváncsi vagyok milyen lesz.Köszi az ötletet.
Üdvözlettel: Móni

manna113
manna113 Mon, 2011-09-05 11:52

Szia Moni!
Bespajzoltam en is, de nem eleget, mar elfogyott, akar a puncspuding. Majd legközelebb többet kell hoznom. Visszaterve...ez isteni kaja...länyom kenyeret märtogatott a maradek szaftba, ugy ette. :) Ezutän gyakran fogom kesziteni.
Szep napot kivanok: Ildiko

fabine
fabine / fabine Sun, 2011-09-04 08:13

Kedves Ildikó!
Örülök hogy ízlett,mi is nagyon szeretjük. Sajnos piros arany itt sem kapható, ezért ha valamikor Magyarországon járunk, mindig bespájzolok belőle:)).
Üdv: Móni

manna113
manna113 Sat, 2011-09-03 18:31

Kedves fabine!
Ujabb receptedet probältam ki. Mindhärmunknak nagyon izlett, föleg päromnak, akinek a szaftos husik a kedvencei. Több vizzel öntöttem fel az elejen, nehogy leragadjon es a vegen elpäroltam rola. Piros Aranyat mellöznöm kellett, itt nem kaphato, de igy is finom lett. :)
Köszi a receptet, üdv: Ildiko

362
sertéstarja 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
paprikakrém 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 1 dl
víz 2 dl