Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyaros tökfőzelék sült párizsival

Magyaros tökfőzelék sült párizsival
Magyaros tökfőzelék sült párizsival
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a főzeléknek különleges az íze. Ilyen formában még nem készítettem, de személy szerint egyáltalán nem csalódtam. A különleges ízek kedvelőinek ajánlom.

hozzávalók / 4 adag

A tökfőzelékhez

A párizsihoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyalult tököt besózzuk, meglocsoljuk egy kanál ecettel.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, zsírban vagy olajban meghervasztjuk, rátesszük a cikkekre vágott paradicsomot és a felszeletelt paprikát. (Én lecsót használtam, amit magam teszek el.) Együtt pirítjuk, zsírjára sütjük, közben keverjük, hogy le ne égjen.
  3. Lehúzzuk a tűzről, rászórunk egy kanál pirospaprikát, rátesszük a sós léből kinyomott tököt, elkeverjük, és fedő alatt pároljuk. A tök levet ereszt, de ha kell, egy kevés vizet adhatunk hozzá.
  4. Körülbelül 10 perc párolás után a tök megpuhul, ekkor a 2 dl tejfölt elkeverjük a liszttel, a tökre szűrjük, és még egyszer felforraljuk.
  5. A párizsit apró kockákra szeleteljük, kevés olajon pirosra sütjük. Ha kész, lehúzzuk a hőforrásról, megszórjuk 1 mokkáskanál pirospaprikával és egy teáskanál ételízesítővel, majd jól összekeverjük. A kész főzelékre feltétként tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 31 149
elküldve: 1
receptkönyvben: 64
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tökfőzelék, tökfőzelék sült párizsival, sült párizsis tökfőzelék

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsófi1953
zsófi1953 Tue, 2015-06-23 10:02

Egyik sem olyan mint ami szerint én főzöm egy 70-es években megjelent "Magyar Konyha" recept újságból.Annál a hagymát és egy-két paradicsomot megfőzöm sós vízben ha megfőtt bele teszem a legyalult tököt-esetleg még teszek rá egy kevés vizet- és amikor ez megfőtt-max 5-6 perc- behabarom! A habarás kb. 2 dl tejföl 1 púpozott ek. liszt 1 db tojás só, bort pirospaprika és az apróra vágott kapor! Azóta is így készítem ,mert nagyon útáltuk a hagyományos tökfőzeléket. Bár milyen feltéttel isteni!

nutis pali
nutis pali Wed, 2013-04-03 15:34

Köszi ezt a fantasztikus receptet, ahogy tök szezon lesz, meg is csinálom.

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Thu, 2013-04-04 15:40

Szívesen! Szeretném megjegyezni, hogy ez a recept más ízvilág, mint a hagyományos tökfőzelék. Remélem ízleni fog! Köszönöm az üzenetet! Szép napot!
Üdv: Miss Sweetly

411
közönséges tök 1 kg
sertészsír 4 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
zöldpaprika 2 db
paradicsom 2 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
finomliszt 0.25 evőkanál
0 ízlés szerint
ecet 1 ek
párizsi 20 dkg
ételízesítő 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek