Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyaros zöldbableves Hk konyhájából

Magyaros zöldbableves Hk konyhájából
Magyaros zöldbableves Hk konyhájából
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyugodt szívvel állítom: levesfüggő vagyok. Néhány kivételtől eltekintve az összeset imádom. Lehet zöldség, hús, gyümölcs, hal az alapja, bármikor jöhet. Napokig képes vagyok ugyanazt a levest enni. Ez leves adhoc jelleggel készült, volt itthon zöldbab, 2 sárgarépa, kolbász- mindig jól jön, paprika-paradicsom = tökéletes hozzávalói egy levesnek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olajon megdinszteljük a hagymát, majd mehet rá a sárgarépa, a kolbász és a fokhagyma.
  2. Amikor a kolbászkarikák már jól kisültek, akkor megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a zöldbabot is. Jól átkeverjük, és felöntjük vízzel.
  3. Fűszerezzük, beletesszük a paprikát és a paradicsomot is, és addig főzzük, amíg a zöldséget megpuhulnak. (Mivel én nem szeretem az ételeket rántással készíteni, ezért ezt a levest is egy kis tejfölös habarással sűrítettem be.) Jó étvágyat hozzá!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 21 457
elküldve: 8
receptkönyvben: 143
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Mi van itthon

Mióta szakács: 2012.02.18.
92 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kolbászos zöldbableves, zöldbableves magyarosan, kolbászos-zöldséges zöldbableves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsini78
zsini78 Thu, 2012-09-20 17:47

Most főzöm másodszor. A páromnak nagyon ízlik :) Köszönöm a receptet!

zsgog
zsgog Sat, 2012-09-15 15:56

A párom megcsinálta. Köszönjük szépen a receptet, nagyon finom lett! :)

263
zöldbab 50 dkg
sárgarépa 2 db
kolbász 10 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 3 gerezd
paprika 0.5 db
paradicsom 1 db
tejföl 85 g
finomliszt 2 evőkanál
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
ecet 1 ek
napraforgó olaj 1 ek
víz 1.5 l